Foto: Nogometni klub Maribor
Mariborski prvoligaš je v večernih četrtkovih urah potrdil napovedani prestop Đorđa Ivanović. Štajerci so si nekdanjega zmaja izposodili do konca sezone, Srb pa je s prvo izjavo že dvignil temperaturo.

Đorđe Ivanović se po dobrega pol leta vrača na slovenske nogometne zelenice. Bivši član Olimpije bo v drugi polovici sezone nosil dres največjega tekmeca zeleno-belih.

Mariborčani so si v Vukovarju rojenega krilnega napadalca izposodili do konca sezone, Marko Šuler pa je pred včerajšnjim odhodom na priprave v Belek omenil tudi možnost odkupa ali podaljšanja posoje.

Srb, ki ima tudi hrvaško državljanstvo in zato ne bo zasedal mesta tujca, bo skušal v vijoličastem dresu obuditi strelsko formo, s katero se je kot član Olimpije podpisal pod 13 zadetkov. V Belorusiji ni uspel ponoviti teh številk.

V jesenskem delu aktualne sezone je na 11 ligaških preizkušnjah dosegel dva zadetka, v taboru Maribora verjamejo, da bo uspešnejši v opravi petnajstkratnega slovenskega prvaka.

Mariborčani so ga hitro prepričali

V jesenskem delu prejšnjega prvenstva je dvakrat zatresel mrežo Maribora, spomladi bo nevarnost v štajerskem napadu. 

Kot je razkril, je Maribor zanimanj zanj izrazil že ob koncu decembra, obžaluje pa, da do prestopa ni prišlo že nekaj dni prej. Zagotavlja, da je kljub temu dobro pripravljen in ne bo potreboval veliko časa, da ujame želeni ritem.

V prvi izjavi po sklenitvi sodelovanja je 26-letni nogometaš že dvignil temperaturo in postregel z besedami, ki ne bodo pretirano všeč pristašem Olimpije:

»Minilo je le nekaj več kot pol leta, odkar sem odšel iz nekdanjega kluba. Poznam ligo, poznam okolje. Vesel sem, da se vračam v meni znano ligo, vendar zdaj v drug klub. Odločitev ni bila težka. Maribor sem doživljal kot velik klub. 

Ko sem dobil klic, nisem veliko razmišljal, takoj sem bil za. Imel sem tudi druge ponudbe, a sem se odločil za Maribor. O klubu vse najboljše, zato sem tudi sprejel ponudbo. Tukaj sem, da pomagam ekipi k čim boljšim igram in da osvojimo naslov prvaka.«

Dodana vrednost ekipi

Marko Šuler je tudi v izjavi za klubsko spletno stran dejal, da se lahko polletna posoja podaljša v dolgoročno sodelovanje, dodal pa je, da je Ivanović rešitev, ki so jo v Mariboru iskali v lovu na prvo mesto:

»Ivanović pomeni dodano vrednost, ki jo v slovenskem prostoru težko dobiš. Nekaj časa smo iskali, kar smo potrebovali po odhodu Rudija in verjamemo, da Đorđe moštvu prinaša to, kar želimo. 

Je preverjena rešitev, tisti delček v mozaiku, ki smo ga želeli dodati v boju za vrh. Ekipa ima kvaliteto, številne posameznike s potezo več, nepredvidljivostjo za nasprotnike. Zdaj smo jo še dodatno okrepili.«

Ivanović je drugi zimski novinec v taboru vijoličastih, Mariborčani pa so po neuradnih informacijah dobili bitko z Levskim iz Sofije, ki si je prav tako želel nekdanjega napadalca Partizana.

Nogometaš, ki bo igral v dresu s številko 17, se je novim soigralcem pridružil v Turčiji, bo že v soboto zaigral na pripravljalni tekmi z LASK-om?

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice