FOTO: Jure Banfi
Ante Šimundža ni več trener bolgarskega Ludogorca. Mariborčan je brez službe ostal po tem, ko je v nedeljo presenetiljivo izgubil s Pirinom, predzadnjo ekipo prvenstva.

Iz Bolgarije prihaja pričakovana novica, Ante Šimundža po presenetljivem ligaškem porazu ni več strateg Ludogorca.

Za nekdanjega trenerja Maribora in Mure je bila dokončno usodna nedeljska domača tekma proti Pirinu iz Blagoevgrada. Predzadnja ekipa lige je po golu iz enajstmetrovke Razgrad zapuščala s polnim plenom.

Zaostanek Ludogorca za vodilnim CSKA-jem se je tako povečal na štiri točke, za nameček pa so bolgarski prvaki pred dnevi izpadli tudi iz evropskih tekmovanj. V šestnajstini finala UEFA Evropske konferenčne lige jih je izločil Anderlecht.

Pomočnik za zdaj ostajajo

»Slovenski trener Ante Šimundža je bil razrešen z mesta glavnega trenerja Ludogorca. Odločitev je padla po nedeljski domači tekmi s Pirinom, ki so jo prvaki izgubili z 0:1,« so zapisali pri enajstkratnih državnih prvakih.

Kot še piše v izjavi za javnost, v strokovnem štabu začasno ostaja Šimundževi pomočniki, med katerimi je tudi Damjan Ošlaj, ki bodo v pomoč novemu trenerju, katerega ime bo objavljeno v kratkem.

Enainpetdesetletni Štajerec se je v Razgrad preselil v začetku leta 2022, Ludogorec pa je vodil na 57 tekmah in v povprečju osvojil 2,14 točke. Ob 38 zmagah je zabeležil še osem remijev in 11 porazov, zadnji je zapečatil njegovo usodo.

Mariborčan je Ludogorec minulo pomlad popeljal do 11. naslova bolgarskega prvaka, v začetku letošnje sezone pa mu ekipe ni uspelo popeljati do mesta v skupinskem delu UEFA Lige prvakov.

Zanimivo, svojo zgodbo v Bolgariji zaključuje zgolj dober teden zatem, ko se je s klopi Mure poslovil njegov naslednik v Fazaneriji, Damir Čontala.

Sportklub je danes že poročal, da naj bi si Šimundže za novega trenerja želeli v Celju, a direktor kluba Valerij Kolotilo poudarja, da Roman Pilipčuk uživa podporo vodstvo kluba.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vukašin Car (nepreverjen)

V Dubaju bi komot lohk treniral magari ženski klub,pa bi bile že zjutraj ob 10uri 57 stopinj,zdaj pa migaj, oziroma plešimo...

Starejše novice