Prva liga Telekom Slovenije bi se lahko nadaljevala že 23. maja, čeprav je bolj verjetno, da se bo prvenstvo nadaljevalo 30. maja.

Nogometna zveza Slovenije je na današnji video konferenci klubom predstavila scenarije za nadaljevanje prvenstva. Možnost organizacije tekem je sicer odvisna od ukrepov države, ki zaenkrat športne dogodke še omejujejo. 

»V kolikor bodo razmere v Sloveniji dovoljevale, da vlada omili oziroma sprosti ukrepe, bi se lahko državno prvenstvo nadaljevalo predvidoma konec maja. Izvršni odbor Nogometna zveza Slovenije je na svoji korespondenčni seji sprejel sklep o zaključku nekaterih tekmovanj.

Teoretično bi prvi možni termin lahko bil 23. maj, čeprav je bolj verjetno, da se bodo prvenstva nadaljevala 30. maja ali najkasneje 6. junija in se predvidoma zaključila pred 25. julijem. Nogometna zveza Slovenije je predstavila še predlog, da se v okviru istih terminov zaključi tudi pokalno tekmovanje, ki bi se odigralo po skrajšanem programu – po ena tekma v polfinalu in finale, vse tekme pokalnega tekmovanja bi lahko bile odigrane na nevtralnem igrišču. V kolikor se bodo tekme lahko odigrale, bodo te za zaprtimi vrati oziroma brez gledalcev.

Za Nogometno zvezo Slovenije je poglavitnega pomena zaščita zdravja nogometašev in vseh akterjev nogometnih tekem in treningov, zato je v sodelovanju s stroko (zdravstveno komisijo) za primer sprostitve ukrepov že pripravila navodila za varno treniranje. Ta navodila naj bi poskrbela za bistveno zmanjšano možnost okužbe nogometašev med trenažnim procesom,« so v sporočilu za javnost zapisali pri Nogometni zvezi Slovenije.

Končano prvenstvo v tretji ligi in nižje, ženskega pokala ne bo

No, so se pa zato že zaključila prvenstva v tretji slovenski nogometni ligi in nižje, vsa tekmovanja za mlajše kategorije, prav tako pa s prvenstvom in pokalom ne bodo nadaljevale ženske nogometašice.

»Ravno zaradi zaščite zdravja akterjev je izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije danes sprejel odločitev o zaključku tekmovanj na mladinski in amaterski ravni. Tako so se, po sklepu IO, z 12. 3. že zaključila tekmovanja v obeh 3. SNL (vzhod in zahod), prvi in drugi mladinski in kadetski ligi, ligi U-15 za dečke, dekliških kategorijah U-17, U-15 in U-13, ter vsa tekmovanja v futsalu. Zaključena sta tudi Ženski Pokal Slovenije in Mladinski Pokal Slovenije. O načinu sestave lig za naslednjo sezono bodo odločali organi Nogometne zveze Slovenije.

Zaradi vpliva COVID-19 je izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije sprejel tudi sklep o podaljšanju licenčnih rokov za en mesec, z zaključkom do 30. 6. 2020,« so še zapisali pri Nogometni zvezi Slovenije.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice