FOTO: Jure Banfi
Štajersko-prekmurski derbi je poskrbel za imenitno vzdušje na Fazaneriji. Zaradi vedenja navijačev sta oba kluba dobila kazni.

Prvi letošnji štajersko-prekmurski derbi je prinesel remi (1:1). Strelca zadetkov sta bila Amadej Maroša in Martin Milec. Vroče dogajanje je bilo tudi na tribunah. Tekmo so goreče spremljali pripadniki obeh organiziranih skupin - Black Gringosi in Viole. Pirotehnike ni manjkalo na niti eni strani, Gringosi pa so vijoličaste zbodli s posebnim transparentom.

FOTO: Jure Banfi

Kazni zaradi pirotehnike in žaljivega navijanja

Soboški prvoligaš si je s strani disciplinskega sodnika pri Nogometni zvezi Slovenije 'prislužil' 1.100 evrov zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev. Ti so med tekmo večkrat uporabili pirotehniko, bakle so odvrgli tudi na igralno površino in preko ograjenega prostora. Delegata je zmotilo še večkratno žaljivo in neprimerno skandiranje navijačem nasprotne ekipe ter razvitje transparenta s provokativno vsebino. Kazen je nekoliko zmanjšala pisna izjava kluba.

Mariborski klub je zaradi podobnih kršitev, nešportnega in neprimernega vedenja navijačev - večkratnega žaljivega in neprimernega skandiranja navijačem nasprotne ekipe ter žaljivega izražanja o NZS dobilo nekoliko višjo kazen. Navijači vijoličastih so večkrat prižgali bakle na tribuni, jih metali na igrišče in igralno površino. Upoštevana je bila tudi predkaznovanost, zato bo moral Maribor v NZS-jevo blagajno odšteti 2.150 evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice