Po izjavi športnega direktorja Nogometnega kluba Maribor Oliverja Bogatinova glede zanimanja za Matka Obradovića se je odzval še Murin čuvaj mreže, ki je bil zaradi navedene zgodbe celo tarča groženj mariborskih navijačev.

Po razkritju športnega dnevnika Ekipa, da naj bi se Maribor zanimal za vratarja črno-belih Matka Obradovića je slednji za Sobotainfo potrdil, da ostaja v Murski Soboti in o domnevnem zanimanju ni želel polemizirati v javnosti.

»Ne zdi se mi pošteno, da bi v medijih govoril o klubih in ponudbah, ki so ali niso bile. Spoštujem vsako ponudbo, ki jo dobim. Zanimanje mi godi, ker je to dokaz, da delam dobro in sem na pravi poti. Toda ne glede na te ponudbe, moram ponovno poudariti, da je najbolj pomembno to, da sem se odločil, da ostanem v Muri. Še enkrat ponavljam, da sem se v Murski Soboti ponovno zaljubil v nogomet, rad imam klub in zadovoljen sem s tem, v kateri smeri se klub razvija,« je povedal Obradović.

Obradović se ne bo igral »umazanih igric«

Toda zgodba s tem ni dobila epiloga, saj so se še isti dan oglasili v taboru štajerskega prvoligaša. Športni direktor Nogometnega kluba Maribor Oliver Bogatinov je namreč za klubsko spletno stran ostro zanikal zanimanje za Obradovića in celo očital iskanje pozornosti na račun Nogometnega kluba Maribor.

To sporočilo za javnost pa je negativno vplivalo na Murinega vratarja in njegovo družino, deležen je bil celo groženj mariborskih navijačev, zato se je odločil, da še zadnjič poda svojo plat zgodbe.

Njegovo izjavo objavljamo v nadaljevanju v celoti.

»V prvi vrsti moram povedati, da sem se s športnim direktorjem Maribora prvič in zadnjič slišal v torek, 5. maja. Dogovorila sva se, da bova gosposko rešila situacijo. V medijih so se pojavili napisi, da je Maribor kršil pravila in uradno navezal stik z menoj, medtem ko imam pogodbo z Muro.

Takoj na začetku bi rad te trditve demantiral. Maribor ni kršil pravil, ne športni direktor ne nihče od trenerjev me ni kontaktiral. Bogatinovu sem rekel, da bom iz spoštovanja do Nogometnega kluba Maribor to tudi potrdil in zaščitil klub. To je resnica. Tukaj se je končal najin pogovor in mislil sem, da se bo vse skupaj končalo na gosposki in normalen način. Iskreno sem se želel vzdržati kakršnega koli drugega komentarja in vlačenja po medijih, kajti enostavno nimam rad, ko se moje ime omenja pri stvareh, ki niso povezane s tekmami.

A enostavno mi ni jasno, da je 20 minut po najinem pogovoru Maribor objavil izjavo za javnost, ki je daleč od gosposke. V njej je govora o tem, da sem nefer, da sem se promoviral preko Maribora. Edina stvar, ki sem jo izjavil v medijih, je ta, da imam rad Muro. Če oni to dojemajo kot nefer, to ni moj problem. Še enkrat potrjujem, da poziva za prestop v Maribor nisem dobil direktno od športnega direktorja ali od ljudi, ki so zaposleni kot trenerji v Mariboru, kajti oni vedo, da to ni po pravilih.

Ljudje, ki se vsaj 10 odstotkov razumejo v nogomet, vedo, kako gredo te stvari in kakšni ljudje opravljajo takšne vrste pogovorov. Jasno, poziv za prestop sem dobil od tako imenovanih 'posrednikov'. Kdo so posredniki pri Mariboru me ne zanima niti malo, to ni moja stvar. Vem le, da se Nogometni klub Maribor na tak način pregovarja še z minimalno dvema nogometašema iz slovenske lige, ki sta mi potrdila ponudbo Maribora, ki je potekala na enak način, kot tudi moja. Za ponudbo sem se brez kakršnega koli podcenjevanja zahvalil in izjavil, da je moje srce črno-belo in me prestop ne zanima.

Meni ni v interesu, da bi se promoviral na takšen način, name in na mojo družino je ta novica daleč najbolj negativno vplivala, kajti z družino živim v Mariboru in v dveh dneh sem dobil preko sto sporočil, v katerih mi grozijo samooklicani najboljši navijači. Zato res ne vidim smisla v besedah ljudi iz Maribora, da se promoviram na takšen način. S to izjavo za javnost so še bolj ogrozili mene in mojo družino (in to so dobro vedeli, ko so jo objavili), sebe pa osmešili, saj so s tem pokazali svoj pravi obraz.

Za konec še enkrat: Jaz ne potrebujem ne Maribora ne kogarkoli drugega, da bi se promoviral, niti da bi dokazal, koliko sem vreden. Jaz na igrišču govorim in se promoviram. To je moja prva in zadnja izjava v zvezi s tem. Mariborčani naj še naprej govorijo, karkoli želijo, jaz se ne želim spuščati na njihovo raven. Jaz sem malo večji gospod od vseh njih in ne želim igrati nikakršnih umazanih igric. Sam vem, kakšna je prava resnica, moj obraz je čist.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
janban

Res si velik gospod,4 leta si v Sloveniji pa se še nisi naučil slovensko.Res si gospod,klobuk dol.

Starejše novice