Skoraj dve uri nervozne tekme sta bili potrebni, da si je Panvita Pomgrad po zmagi proti Hočam dokončno zagotovila obstanek v prvoligaški druščini.

Panvita Pomgrad vs. Hoče   3:1  

Izidi nizov: 23:25, 25:18, 25:14 in 25:13.  

Tudi v naslednji sezoni se bo tako v zadnji tekmi zelene skupine proti Šoštanju Topolšici v gosteh pomerila za prvo mesto v skupini za obstanek.  

PANVITA POMGRAD: Pečnik 1, Vori, Pulko 14, Rojnik 15, Beravs 8, Flisar 12, Volovlek, Bogožalec 13, Bedrač 5, Marovt, Novak in Ratkai (oba libero).

HOČE: Cafuta 5, Crnjanski 1, Šijanec 10, Drvarič 1, Kolman 2, Špindler 2, Lobnik 5, Franc 5, Berglez 4, Šikanič, Filipaš 13, Klinc in Repa (oba libero).

Da bo tekma napeta in negotova je nakazal že uvodni niz, ki so ga na koncu na razliko dobili spretnejši gostje. Panvita Pomgrad si je namreč v izenačeni borbi točko za točko priigrala prvo prednost pri izidu 16:13 na servis kapetana Gorazda Flisarja. Sobočani so vodili vse do 21:19, nato pa po številnih lastnih napakah prednost zapravili ter po izenačenju na 23.točki izgubili uvodni niz na razliko. Za domačo zasedbo sta bila na koncu usodna gostujoči korektor, Darko Filipaš in blok domačemu sprejemalcu, Jakobu Rojniku.

A se je nervoza v domači vrsti očitno hitro polegla. Še posebej po odličnih začetnih udarcih izkušenega Zlatka Pulka, ki je Panvito Pomgrad v drugem nizu hitro popeljal do vodstva z 9:2. Odbojkarji Hoč nikakor niso uspeli sestaviti sprejema servisa, še posebej po poškodbi Miomira Crnjanskega takoj na začetku tekme, in domača prednost je rasla iz točke v točko. Murskosoboški korektor, Aljoša Bogožalec je zaključil drugi niz za izenačenje v nizih na 1:1 ter vstajenje Sobočanov v nadaljevanju... 

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada, je po tekmi povedal: »Čestitam fantom za zmago in obstanek v ligi. S to zmago smo si dokončno zagotovili obstanek v ligi in prišli na prvo mesto v zeleni skupini. V soboto nas tako proti Šoštanju Topolšici čaka zgolj tekma za prestiž, čeprav prvo ali drugo mesto v tej zeleni skupini ne pomenita nič. Prvi niz proti Hočam nam igra nikakor ni stekla, v nadaljevanju pa nasprotniku nismo pustili, da bi se nam približal in tudi zato smo zasluženo zmagali.«

Zlatko Pulko, sprejemalec Panvite Pomgrada, pa je dodal: »Današnja tekma je bila precej živčna, ker so Hoče potrebovale vsako točko, mi pa smo si s to tekmo zagotovili obstanek. In to ne glede na zastavljene cilje pred začetkom sezone, ki so bili bistveno drugačni. Na začetku tekme nas je zmedla tudi poškodba Crnjanskega, še posebej ker je bila zaradi tega tudi relativno dolga prekinitev. V nadaljevanju pa smo nato vseeno pokazali naš pravi obraz in tekmo zasluženo dobili.«

V drugem in tretjem nizu so namreč zatem igrali samo še odbojkarji Panvite Pomgrada, ki jim je uspevalo praktično vse. Kot, da bi se jim po izenačenju odvalil kamen od srca so prikazali všečno in predvsem učinkovito odbojko. Neprebojni blok in še naprej odličen začetni udarec sta naredila razliko, po neubranljivem servisu Aljoše Bogožalca pa je Panvita Pomgrad gostom v tretjem nizu prepustila vsega 14 točk.

Zadnji, četrti niz pa je bil zatem samo še formalnost. Igra Hoč je dokončno razpadla, po nervoznem začetku tekme pa je bil pri izidu 7:4 izključen še trener Hoč. Všečno domačo predstavo pa je na koncu z zapravljenim servisom zaključil ravno gostujoči organizator igre, nekdanji odbojkar Panvite Pomgrada, Urban Drvarič.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Hoce letos potop.skoda.zakaj pa naj resijo sami...pa tudi fram se potaplja-)zal

Starejše novice