Foto: Jure Banfi
Alpske smučarke so se pred dnevi preselile v francoski Meribel, na svetovnem prvenstvu pa so danes izpeljali tekmo superveleslaloma. Ilka Štuhec je zgrešila deseterico, a je odlično smučala v zgornjem delu proge.

Ilka Štuhec na letošnjem svetovnem prvenstvu najvišje meri v smuku, v katerem se je to sezono že zavihtela na najvišjo stopničko svetovnega pokala.

Smukaška tekma bo na sporedu v soboto, Mariborčanka pa je po včerajšnjem tretjem mestu na uvodnem treningu smuka tudi danes poskrbela za novo dobro napoved.

Dvaintridesetletnica je na tekmi superveleslaloma sicer za las zgrešila najboljšo deseterico, kljub temu pa je navdušila na prvih dveh merjenih vmesnega časa.

Na polovici proge 72 stotink prednosti

Zmagovalka desetih tekem svetovnega pokala se je na progo podala s štartno številko 23, v sončnem zgornjem delu proge pa je imela že na prvem merjenju časa pol sekunde hitrejši čas od vodilne Marte Bassino.

Štajerka je v drugem sektorju prednost še povečala, saj je imela pred novo svetovno prvakinjo kar 72 stotink prednosti. V senčnem srednjem delu proge je sledilo nekaj manjših napak, prednost pa je tudi po zaslugi odlične vožnje Italijanke v tretjem in četrtem sektorju šla po zlu.

Marta Bassino je namreč precej bolje smučala v spodnji polovici proge, v katerem si je prismučala zlato medaljo in naslov svetovne prvakinje.

Ilka Štuhec je za Italijanko zaostala 78 stotink sekunde, kar je bilo v izenačeni razvrstitvi dovolj za 11. mesto, kasneje pa jo je prehitela še Alice Robinson.

Mariborska smučarka je medalje zgrešila za manj kot pol sekunde. Kajsa Vickhoff Lie in Cornelia Hütter sta z 0,33 sekunde zaostanka zasedli tretje mesto, zmagovalka pa je za 11 stotink prehitela tudi Mikaelo Shiffrin.

Sobotni smuk se bo pričel ob 11. uri.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice