Slika je simbolična.
Fundacija Mima, ustanova za mlade upe, ima do 7. maja 2021 odprt razpis o financiranju mladih obetavnih športnikov.

Fundacija Mima, ustanova za mlade upe skladno s pravilnikom o štipendiranju in financiranju mladih obetavnih športnikov podeljuje sredstva v enkratnem znesku v višini 200 evrov.

Obseg finančnih sredstev v aktualnem razpisu je 3000 evrov. 

Preko donacij podpornikov in dobrodelnih dogodkov, kot je Dobrodelni festival palačink na Trgu svobode v Mariboru in prvi vseslovenski teniški turnir za lovoriko Mime Jaušovec, ki se je odvil junija 2020 v RCU Lukovica in na katerem so se pomerili vsi najboljši slovenski teniški igralci, so v preteklih letih do danes zbrali 3000 evrov donacij.

Prvi razpis Fundacije Mima se je zgodil leta 2018, ko so podelil 3500 evrov.

Pogoji za pridobitev finančnih sredstev

Merila dodeljevanja sredstev so oblikovana na način, da so sredstva namenjena socialno šibkejšim mladim športnikom, ki se s športom ne ukvarjajo profesionalno, ampak imajo interes po športni vadbi, a imajo pomanjkanje finančnih sredstev za ukvarjanje s športom, kot je nakup osnovne športne opreme, financiranje udeležbe na tekmovanju, financiranje športne vadbe in tako dalje.

Pogoji za pridobitev finančnih sredstev zajemajo, da športnik v koledarskem letu do razpisa še ni dopolnil 18 let, je športno aktiven v šolskih oziroma obšolskih dejavnostih ali športnem društvu oziroma klubu, da prihaja iz družine, ki ima šibek socialni status in je državljan Slovenije s stalnim prebivališčem v Mestni občini Maribor.

O fundaciji Mima ...

Fundacijo Mima, ustanovo za mlade upe sta ustanovila Mima Jaušovec in Humanitarno društvo Rotaract klub Maribor z namenom štipendiranja in financiranja mladih športnikov, ki so potrebni finančne pomoči, starostne kategorije do 18 let iz Slovenije z namenom usmerjanja mladih k vrhunskem ali kakovostnem športu.

Zadnji dan za oddajo pisnih vlog je 7. maj 2021. Razpis je skupaj s prilogami objavljen na tej spletni strani.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice