Foto: Jure Banfi
V nedeljo bomo dobili novega državnega prvaka, lovorika se bo iz Murske Sobote preselila v Maribor ali Koper. Pri Mariboru so se odzvali na očitke, da naj bi nogometašem Radomelj ponudili finančno stimulacijo za zmago v Kopru.

Mariborčani so bili po porazu v 34. krogu Prve lige Telemach, ko jim je spodrsnilo v Šiški, v sila zahtevnem položaju. Koprčani so se namreč povzpeli na prvo mesto, ki pa ga nekaj dni po pokalnem uspehu niso uspeli zadržati.

Za to so bili zaslužni Radomljani, ki v zaključku sezone nizajo odlične rezultate. Četa Nermina Bašića je na Bonifiki z motivirano predstavo slavila četrto zaporedno zmago, s tem pa je vrnitev na vrh lestvice omogočila Mariboru.

Je Maribor pred tekmo na Bonifiki finančno spodbudil Radomljane?

Po poročanju časnika Ekipa SN pa so imeli nogometaši Radomelj v Kopru tudi dodatno motivacijo. Maribor naj bi Radomljam pred tekmo ponudil finančno stimulacijo za zmago na Primorskem.

In kakšen naj bi bil ta znesek? Šlo naj bi za 80 tisoč evrov, kar za Maribor ne predstavlja pretiranega izdatka, še posebej ob zavedanju, da naslov državnega prvaka prinaša bogato finančno stimulacijo. 

A pred zadnjim tekmovalnim koncem tedna so se v Mariboru odzvali na očitke. Njihov zapis objavljamo v celoti. 

»Boj za naslov kot vrhunec vsake tekmovalne sezone izzove povečano zanimanje, močnejša čustva, a, žal, tudi podtalne igre, udarce izpod pasu. V zadnjem obdobju se jih je v slovenskem medijskem prostoru zvrstilo kar precej, ki jih ni bilo vredno komentirati. Tokrat pa se je z zapisom v petkovi izdaji edinega športnega dnevnika na naših tleh šlo predaleč.

Poskusi destabilizacije, vnašanja nemira, so se vmes stopnjevali. Na različne načine, toda ne glede na razsežnost “bomb in bombic” smo ohranjali osredotočenost le na igrišče, na svoje obveznosti. Ker smo po predzadnjem prvenstvenem krogu na prvem mestu, je to pomenilo še zadnjo priložnost. In zadnji poskus, da se v urah zaključnega odštevanja do trenutka odločitve o prvaku poskuša poseči še po zadnjih, nešportnih potezah.

Na vsak medijski zapis se ne moremo odzivati. In se nismo. Tokrat se zaradi zaščite klubske integritete moramo. Obtožbe o izdatni finančni stimulaciji nogometašev Radomelj za zmago v Kopru, omenjanje vrtoglavih zneskov, ki naj bi jih v ta namen iz Ljudskega vrta namenili v Radomlje, pomenijo grob napad na NK Maribor in v enaki meri na NK Radomlje, saj se na ta način želi razvrednotiti dosežek z igrišča.

Ko se vpletajo osebna imena, ko se očrni klubski ugled, je več kot dovolj razlogov za ostro obsodbo. In tudi za odziv z uporabo vseh pravnih sredstev, kar smo že storili.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice