FOTO: Jure Banfi
Maribor je še zadnji slovenski predstavnik v evropskih nogometnih tekmovanjih in jih le še 180 minut loči do evropske zime. Toda zelo slab uvod v domače prvenstvo, je med navijače nasejal veliko nezadovoljstva. Odzval se je tudi upravni odbor NK Maribor.

Šest tekem, le ena zmaga in zgolj šest točk ima NK Maribor trenutno na svojem računu v Prvi ligi Telekom Slovenije. To pomeni šele šesto mesto in že sedem točk zaostanka za ljubljansko Olimpijo. Med navijači v Ljudskem vrtu je po letošnjih predstavah vijoličastih, tudi zaradi izpada iz kvalifikacij za ligo prvakov, slišati vse več žvižgov.

Zaradi njih je odstop podal Darko Milanič, Zlatko Zahović pa ga z ostrim odzivom zoper žvižge in navijače, zaradi česar se je sicer kasneje opravičil, ni sprejel.

Tokrat so v Ljudskem vrtu ubrali nekoliko drugačno pot. Po prvenstvenem porazu v Celju in pred četrtkovim obračunom z bolgarskim Ludogoretsom, se je na trenutno situacijo odzval upravni odbor kluba.

»38 dni, 12 tekem. 6 na domačem, 6 na mednarodnem prizorišču. Začetek sezone je v znamenju neizprosnega tekmovalnega ritma, tekme se vrstijo ena za drugo. Rezultati niso povsem v skladu z željami, prišlo je do turbulentnega uvoda, ampak to so trenutki, ko je treba zadeve oceniti preudarno, umirjeno.

NK Maribor ima svojo pot, v najlepših in najtežjih trenutkih. Cilji kluba so skrbno zasnovani in v vseh teh letih skupnega delovanja smo jim kot upravni odbor v podobni zasedbi dosledno sledili. Nikdar nismo pozabili, kje smo bili in smo tudi v trenutkih rezultatske evforije ostali na trdnih tleh. Klub smo skupaj, z vsemi operativnimi akterji, potegnili iz globokega brezna do največjih uspehov v zgodovini.

Ko ocenjujemo letošnje obdobje julij/avgust, imajo nastopi v evropskih tekmovanjih oznako uspešni. Priti do zadnjega koraka pred nastopi v skupinskem delu evropskega tekmovanja je privilegij, kot edinemu slovenskemu klubu nam je tudi letos uspelo stopiti na zadnjo stopnico, ko le še 180 minut odloča o Evropi v Ljudskem vrtu do zime.

Zadovoljni smo z dosežki v evropskih kvalifikacijah, žal pa je neposrečen začetek ligaškega tekmovanja na domačih tleh povzročil veliko nemira. Seveda smo vsi skupaj pričakovali boljši start v prvenstvo, se pa zavedamo, da je bila ekipa močno spremenjena po koncu sezone in se ne glede na želje tudi takšne stvari dogajajo ob le nekaj tednih skupnega dela. Rezultati niso ustrezen odsev podobe našega moštva na igrišču, ne pomenijo pa razloga za obupovanje. Treba je verjeti in vse delati za to, da se rezultatska krivulja obrne v drugo smer. Vijol’čnih 11 oz. 12, 13 ali 14 na posamezni tekmi zmorejo več in bodo to tudi pokazali.

MI SKUPAJ ENO SMO!

Upravni odbor NK Maribor«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Joj joj joj.ni rezultata ni igre igralcev prevec na pogodbi in igrajo samo tisti ki imajo prave veze-)
samo nakladanje.. sedaj ni ne sodnikov ne slabega terena.. sto izgovorov za stanje bla bla bla......
Srecno naprej

Starejše novice