Foto: Jure Banfi
Po številnih sodniških napakah, ki so zaznamovale začetek spomladanskega dela prvenstva, se je oglasil Drago Cotar, predsednik Nogometnega kluba Maribor.

Tudi na gostovanju v Kidričevem ni šlo brez spornih sodniških odločitev. V vijoličastem štabu je, kot kaže, to sodu izbilo dno. Nogometni klub Maribor sprašuje, kaj kot klub počenjajo narobe, da so deležni takšnega kriterija sojenja.

»Napake bodo. In se bodo dogajale. So sestavni del nogometa in tako jih sprejemamo. Dokler napake ne postanejo 'napake' in dokler ne postanejo serijske,« pisanje na uradni klubski strani začenja Drago Cotar, predsednik Nogometnega kluba Maribor, in nadaljuje:

»Po nedeljskem dogajanju v Kidričevem in podaljšanju niza, ko je oškodovan NK Maribor, ne moremo ostati brez odziva. Vedno izhajamo iz svojega izhodišča. Analizo začnemo pri sebi in o podobi na igrišču bomo s strokovnimi argumenti. Moteče pa so ponavljajoče se zadeve, ki močno vplivajo na rezultate našega dela. Zato se zdaj tudi javno, na najvišjem nivoju kluba, sprašujemo, kaj kot klub počenjamo narobe, da smo deležni takšnega kriterija sojenja?« 

Cotar: Napak je absolutno preveč.

»Zdaj je teh napak, ki se dogajajo v škodo NK Maribor, absolutno preveč. Dogajajo se v našo škodo ali v dobrobit drugega kluba in čas je, da vsi skupaj pogledamo v ogledalo. Dobronamerno, ne s kritiko zaradi kritike. Včasih je pri iskanju rešitev treba opraviti tudi reorganizacijo mnenja. Vse pa z namenom, da bo slovenski nogomet in vsi, ki delujemo v njem, ohranil kredibilnost,« meni predsednik Nogometnega kluba Maribor in dodaja:

»Pri NK Maribor se preveč žrtvujemo za napredek in nenehen razvoj institucije, vsak na svoj način, predvsem pa 24/7, da bi mirno spremljali nepravilnosti, ki jim ni videti konca. Preveč smo vložili znanja, truda in časa, da bi tekmovalni in organizacijski nivo kluba pripeljali do nivoja, ko se je mogoče petkrat v sedmih letih uvrstiti v skupinski del evropskih tekmovanj, ob tem pa bi dopuščali, da gredo zadeve v slovenskem nogometu v napačno smer.« 

Sporočilo iz Ljudskega vrta: Tako ne gre več naprej!

»Ne zahtevamo privilegijev, nihče pa nas ne more prepričati, da si ne zaslužimo enakovrednega statusa. In da ne čakamo vsake naslednje tekme z negotovostjo, koliko več bo treba storiti na igrišču od nasprotnika, da lahko nadaljujemo boj za uresničitev športnih ciljev,« ponavlja in opozarja:

»Enotno sporočilo iz Ljudskega vrta je: Tako ne gre več naprej! Ne bomo se prepustili toku, kajti borimo se za pravičnost, za naš Maribor, za vse navijače, ki živijo za klub in z vijol’čno energijo polnijo slovenske ter tudi stadione v tujini. Imamo dovolj dokazov za naše trditve o pristranskem sojenju, ki jih nočemo razkrivati, ker želimo najprej urediti zadeve po mirni poti, z dialogom, s strokovno argumentirano komunikacijo, preden bomo prisiljeni dokaze posredovati javnosti. Tudi z zahtevo po izvzetju koga izmed sodnikov za sojenje naših tekem.« 
 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kuhc kucj (nepreverjen)

To nam mora biti se samo vecji motiv, da bomo gazli vse in se borili za klubske barve!

Mi smo Maribor!!!

grobar (nepreverjen)

Čudno, po Murini tekmi,pa ste se nika nej tak razpijsali.

MANU (nepreverjen)

Ka se heca? Se vidi, ka je to čista provokacija. Po tekmi z Muro un uleti s takšno izjavo... Smešno :)

Starejše novice