NK Maribor o sodniškem incidentu, ki se je dogodil na današnji tekmi s Triglavom in mariborskega trenerja Darka Milaniča poslal s klopi.

Poročali smo o današnjem uspehu Mariborčanov, ko se pomerili s Triglavom. Sodil je Asmir Asmir Sagrković iz Vrhnike, pomočnika Goran Mikača in Alen Salkić Iz Ljubljane. Prav tako četrti sodnik Rade Obrenović (oba Ljubljana). 

Zahovič je v dvojem bloku padel v domačem kazenskem prostoru, a sodnik Sagrković ni zapiskal. Ugovori niso zadostovali, igra se je nadaljevala. A po globinski podaji Derviševića se je Mlakar izkazal izjemno: s sprintom do žoge in povišanje vodstva.

Vendar pa je v 59. minuti sodniška odločitev pokvarila veselje: zaradi ugovarjanja Darka Milaniča ob nedosojeni enajstmetrovki je bil trener odstranjen s klopi. Do konca tekme je moral ostati na tribuni.

Odziv NK Maribor:

Tako pa se je klub odzival na incident sedaj:

»Dogodek je, žal, za rubriko Saj ni res, pa je... Po nerazumljivem zapletu si lahko razlagamo le, da je na naših igriščih očitno prepovedana vsakršna oblika komunikacije s sodniki, tudi posredna.

Darko Milanič nikomur ni izrekel ničesar, kar bi lahko označili kot žaljivko. Edine trenerjeve besede po nedosojeni enajstmetrovki so bile »nič mu ni rekel«, ko je sodnik opozoril športnega direktorja in na podlagi tega je sledila izključitev!? Kakršnakoli drugačna utemeljitev sporne situacije s strani uradnih oseb bo v tem primeru čista laž, zato posredujemo klubsko izjavo takoj po končani tekmi.

Vse to bi Darko Milanič predstavnikom medijev povedal tudi sam, a mu je bila izjava po koncu tekme onemogočena s strani organov NZS, čeprav je to povsem v nasprotju s pravili, ki jih srečujemo v evropskem nogometu.

Razumemo, da se kdo kdaj zmoti in pričakujemo, da trener ne bo prejel nobene kazni, saj za to v tem primeru ni nobene podlage.«

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost25 (nepreverjen)

Jokeci!!!!

STRPNEŽ (nepreverjen)

Ko je pa bila Mura hudo odškodovana v Mariboru pa je bil Milanič in Zahovič tiho dvoličneži naduteži

Starejše novice