FOTO: Jure Banfi
Maribor je predstavil novega člana svoje ekipe. Triletno pogodbo je z vijoličastimi podpisal Andrej Kotnik, ki je pred dnevi prekinil pogodbo z Gorico.

Andrej Kotnik, je bil nazadnje član Gorice, vmes pa je igral tudi v italijanskem Crotoneju in španski Formenteri. 23-letnik je pred dnevi z goriškim prvoligašem prekinil pogodbo, kot je sam povedal za EkipoSN zaradi nesoglasij z novim trenerjem Gorice Nerminom Bašićem.

Zahović presenečen, da je takšen igralec prost

Zaradi prekinitve pogodbe z Gorico med spomladanskim delom, bo imel Kotnik pravico nastopa šele z novo sezono. Treningom vijoličastih se bo pridružil že zdaj.

»Želimo nadarjene fante v našem klubu, ki imajo pravo izhodišče za nadaljnji razvoj, klub pa potem z delom in pravo usmeritvijo pride z njim do cilja ter spravi igralca na višji nivo. Zame je presenečenje, da je takšen igralec prost in izkoristili smo priložnost, da ga pripeljemo,« je pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.

Kotnik presrečen

Ofenzivni vezist je v Prvi ligi Telekom Slovenije doslej zbral 55 nastopov in dosegel šest zadetkov. »Presrečen sem, da sem lahko postal del takšnega kluba. Se že veselim najprej treningov in od poletja tudi tekem. Verjamem, da lahko pripomorem k nadaljnjim uspehom in želim upravičiti klubska pričakovanja,« je ob podpisu pogodbe povedal Kotnik.

»Lahko rečem, da se mi je s tem prestopom uresničila ena od mojih nogometnih želja. Ko sem bil v Italiji, sem spremenil pogled na nekatere zadeve in verjamem, da mi to to pomagalo pri novem, velikem izzivu. Pri prilagajanju na novo, a dobro znano okolje in potem pri igranju. Vem, kakšne so zahteve v Mariboru, pritisk je večji, a sem pripravljen na vse in verjamem, da lahko pri tem prispevam svoj delež,« je dodal.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice