Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Priprave Maribor nadaljuje še s tretjim novincem, tokrat med vratnicama.

Maribor sestavlja vijol'čni mozaik. Po dveh igralcih so zdaj iz Ljudskega vrta sporočili tudi novico o novincu tudi med vratarji. Po dveh Slovencih v Ljudski vrt prihaja Nizozemec.

21-letni Menno Bergsen, visok 185 centimetrov, je bil nazadnje član slovaškega prvoligaša Trenčina, sicer produkt nogometne šole Sparte iz Rotterdama. Podpisal je dvoletno pogodbo in se že pridružil moštvu.

»Po izteku pogodb smo ostali brez Jasmina Handanovića in Kenana Pirića, tako da smo se morali odzvati. Vrzel, ki je nastala na vratarskih položajih, smo želeli nadomestiti s kvaliteto. Ponudila se je dobra priložnost pripeljati vratarja, ki izhaja iz nizozemske vratarske šole. Po vseh upoštevanih merilih je naš izbor Menno Bergsen, mlad, nadarjen in hkrati zelo ambiciozen vratar. Po oceni kadra in presoji celotnega strokovnega štaba smo želeli okrepiti vsako linijo moštva. Menno ima, kar smo iskali in se v Mariboru lahko bori za mesto med vratnicama,« v predstavitvi tretjega novega obraza v slačilnici za uradno spletno stran Nogometnega kluba Maribor športni direktor Marko Šuler.

Sparta Rotterdam, FC Dordrecht, FC Eindhoven, Trenčin in zdaj Maribor.

Menno Bergsen je spregovoril o razlogih, da bo njegova druga postaja izven domovine v mestu ob Dravi: »Po šestih, sedmih letih pri mlajših selekcijah Sparte sem se preselil v drugo nizozemsko ligo, k Dordrechtu in FC Eindhovnu, zadnje leto in pol pa sem preživel na Slovaškem. Ko sem po koncu sodelovanja s Trenčinom dobil ponudbo Maribora, zame ni bilo dileme. Hitro smo se dogovorili in z veseljem začenjam nov izziv.«

Slovaška izkušnja se je začela z zaporednimi nastopi, nato pa v nadaljevanju prejšnje sezone ni več dobil priložnosti. Tudi zaradi poškodbe, ki je zdaj že preteklost.

»Pripravljen sem na zahteve, ki jih ima Maribor. Vem, da prihajam v najuspešnejši klub v Sloveniji. Želim prispevati svoj delež, a to moram pokazati na igrišču, najprej s prizadevnostjo na treningih. Trenutno je najpomembnejše, da sem tukaj, nared za največje napore in popolnoma osredotočen na vse, kar nas čaka med pripravami,« pravi.

Doslej so imeli v Ljudskem vrtu le enega igralca z nizozemskim potnim listom, Richmar »Rocky« Siberie, ki je po zaslugi dvojnega državljanstva na reprezentančnem nivoju igral za Curacao, je v sezoni 2005/06 zbral 17 nastopov in dosegel sedem zadetkov. Menno Bergsen si je za svojo vijol'čno pot izbral številko 99, zaradi letnice rojstva.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Super, ker Jug ni neki prestiž med vratarji. On sicer brani 'svoje' a ni vratar, kateri bi reševal svoje moštvo.

dd (nepreverjen)

bedak, ta nizozemec je pa top klasa vratar ja, pa če bi prebral bi videl da je prišel KOT DRUGI VRATAR in bo menjava jugu, še en IDIOTIZEM debilnega šulerja, (pod)povprečna sikošek in sirk sedaj pa še tujec za REZERVNEGA vratarja hahahaha

In reply to by SLO (nepreverjen)

SLO (nepreverjen)

Priznani infektolog na športni strani? Tebi pač nobena tema ni blizu čeprav se trudiš po 'svojih' najboljših močeh. Še bo treba žgance jest oziroma corn flakes.

In reply to by dd (nepreverjen)

prerok (nepreverjen)

Ti pa si pahnjen, Jug je zelo dober vratar, zmago morajo priigrati napadalci, ki pa na žalost ne vedo kje je nasprotnikov gol, toliko da prideš k pameti ???

In reply to by SLO (nepreverjen)

viola (nepreverjen)

dd + prerok Pravita da je Jug dober golman pa z katerega brega se te vidva javljata? Idita naprej tam hosto zbirat.

dd (nepreverjen)

saj glavno da pa je ta rupa ki je v karieri zbral celih 6 nastopov dober vratar hahahaha, še za slovaško ligo ni dovolj dober

In reply to by viola (nepreverjen)

kr tak (nepreverjen)

jug je enostavno dobil preveč golov, seveda gre krivdo pripisat tud obrambi...ampak vseeno je preveč

Starejše novice