Koronavirus se ni ognil amaterski ravni slovenskega nogometa, a začetek pomurske lige naj ne bi bil pod vprašajem.

Po okužbah v Prvi ligi Telekom Slovenije, ki so za seboj potegnile celo prestavitev prvenstva in privedle do zapletov pri Aluminiju, je sedaj koronavirus vdrl tudi v četrti kakovostni razred nogometa v Sloveniji.

Dve okužbi so potrdili v Nogometnem klubu Hotiza in to le nekaj dni pred pričetkom nove sezone Pomurske nogometne lige. 

Okužena trener in nogometaš

Okužbo so najprej potrdili pri trenerju ekipe, sledilo je testiranje vseh nogometašev in okužba je bila potrjena še pri enem članu prve ekipe.

Nekoliko presenetljivo, glede na dosedanjo prakso Nacionalnega inštituta za javno zdravje, pa je bila odrejena karantena le za okužena posameznika, ravno tako jim je bila odrejena prepoved skupinskih treningov in razkuževanje klubskih prostorov. 

»Nihče drug v ekipi ni okužen, pozitiven igralec pa tako ali tako ni treniral, saj je trenutno poškodovan,« nam je pojasnil predsednik Nogometnega kluba Hotiza Dejan Gjerkeš, ki predvideva, da okužba izvira iz Hrvaške, saj tam igra trenerjev sin, ki je tudi okužen.

Se bo Pomurska nogometna liga ta konec tedna pričela?

Hotizo čaka to nedeljo, 30. avgusta, prvi krog PNL, v katerem bi se naj pomerili z ekipo iz Črenšovcev, a še ni jasno, kako se bo izvedla tekma. Glede na to, da trenutno ne smejo trenirati, treninge pa imajo trikrat tedensko, je to zagotovo določen 'hendikep', predsednik Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota Danilo Kacijan pa je sicer optimističen.

»Tekmo bomo verjetno odigrali, ampak na drugem prizorišču, sem pa z njimi stalno v navezi, če bodo dobili še kakšna dodatna navodila s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje,« pravi Kacijan, a Gjerkeš je mnenja, da samo prizorišče ni toliko problematično, saj objekt redno razkužujejo: »Problem bo, če pride pri naših nasprotnikih do okužbe in bomo mi krivi za to.«

Pojavile so se tudi govorice, da naj bi prišlo do okužbe še v eni ekipi, ki nastopa v Pomurski nogometni ligi, in sicer pri Nogometnem klubu Polana, a predsednik Žiga Kotnjek nam je zatrdil, da je bil igralec s sumom na okužbo včeraj na testiranju in dobil negativen izid testa. 

Je pa spodbudno, da Nacionalni inštitut za javno zdravje tokrat ni poslal celotno ekipo Hotize v karanteno, kar je dober znak glede postopanja v primeru novih okužb v prvi nogometni ligi. Kot je še povedal predsednik Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota, je skrajni čas, da »začnemo igrati«.

Po njegovem mnenju ima Nacionalni inštitut za javno zdravje zagotovo merila, kako (strogo) ukrepati, glede na posamezno situacijo. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice