Luka Koblar po zaupnici v Turčiji z dodatnim motivom čaka na svojo vijol'čno premiero, so sporočili na uradni spletni strani Nogometnega kluba Maribor.

Priprave so v zaključni fazi, v soboto nogometaše Maribora čaka generalka v Ljudskem vrtu, ko se bodo pomerili proti Rudarju. Iz Nogometnega kluba Maribor so sporočili, da so v štirih tekmah v Beleku preizkusili različne manevre, stalnica pa je postal 20–letnik na štoperskem položaju. Največ trenutkov na igrišču doslej v vijoličastem v članski konkurenci je dobil Luka Koblar.

»Zelo sem vesel, da mi je trener namenil toliko minut in upam, da sem jih dobro izkoristil. Zaupanje mi veliko pomeni, vmes so se zgodile tudi nekatere napake, te bom skušal odpraviti s prihodnjim trdim delom. Lahko sem zadovoljen s pripravami in doslej ponujena priložnost bo zame le še dodaten motiv za nadaljnje dokazovanje,« za uradno spletno stran Nogometnega kluba Maribor pojasni otrok nogometne šole, ki se dobro sooča z novo vlogo.

»Ves čas sem treniral z moštvom, nabiral dragocene izkušnje. Trener, vsi v strokovnem štabu in starejši soigralci so me usmerjali, spodbujali. Vsi so bolj izkušeni od mene, tako da mi pomagajo z dragocenimi nasveti, ki so mi prišli prav na treningih in tekmah,« dodaja.

»V Ljudskem vrtu sem od selekcije U7, sem Mariborčan in jasno je, česa si najbolj želim. Če bom tako nadaljeval, bi lahko dočakal tudi prvi članski nastop za Nogometni klub Maribor. Ko se bo zgodil, bodo moje sanje uresničene. Če bo v derbiju, bo super. Če ne že na prvi tekmi spomladanskega dela, pa kdaj pozneje. Trdo bom delal še naprej in čakal na priložnost,« pravi. 

Doslej je v mladinskih selekcijah odigral dve tekmi proti Liverpoolu in Sevilli, eno proti Spartaku: »V prejšnji sezoni sem kot starejši s pravico nastopa igral obakrat za mladinsko ekipo proti Sigmi v kvalifikacijah za UYL, pred tem pa ves čas v vseh mlajših selekcijah kluba.«

193 centimetrov visok nogometaš je na igrišču oster, nepopustljiv v dvobojih: »Kot otroku so mi starejši govorili, naj se zaradi višine preizkusim v košarki. Toda nisem imel dileme, želel sem trenirati le nogomet.«

Prve prvoligaške korake v članski konkurenci je naredil v statusu posojenega nogometaša pri Aluminiju, kjer je v sezoni 2018/19 zbral trinajst nastopov. Na sveti travi Ljudskega vrta, kjer si želi dočakati lastno premiero, pa je bil Luka Koblar že v zanimivi vlogi.

»Vse domače tekme sem spremljal s tribune, leta 2014 pa iz prve vrste (smeh). V vlogi pobiralca žog. V nepozabnem spominu sta ostali izkušnji proti Schalkeju in Sportingu, proti Chelseaju me ni bilo ob igrišču, ker smo se pobiralci iz nogometne šole menjavali med seboj. Ozračje na stadionu je bilo fenomenalno, kar je značilnost Ljudskega vrta in naslednja želja je dočakati trenutek, ko bi dobil priložnost, da prvič nastopim pred našimi navijači,« še dodaja.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Srecno

Starejše novice