FOTO: Jan Vitez
Znane so kazni mariborskih nogometašev, ki sta na nedeljski tekmi z Muro prejela rdeča kartona. Vršiču je pomagala pisna izjava, medtem ko bo moral Pihler počivati dve tekmi.

Štajersko-prekmurski derbi je minulo nedeljo poskrbel za obilo strasti pred, med in tudi po tekmi. Pred tekmo je odmeval navijaški incident v središču mesta, med tekmo štirje goli in tudi dva rdeča kartona, po tekmi pa ogorčen odziv vijoličastih na sodniške odločitve in nov poskus obračunavanja navijačev v mestu.

Znan je tudi epilog rdečih kartonov Aleksa Pihlerja in Dareta Vršiča. Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je Aleksu Pihlerju zaradi dveh rumenih kartonov z brezobzirno igro in predkaznovanosti izrekel dve tekmi prepovedi igranja. Polovico kazni je Pihler odslužil že na včerajšnji tekmi proti Aluminiju, manjkal pa bo tudi v nedeljo na gostovanju v Novi Gorici.

Vršič, ki je prejel neposredni rdeč karton, pa je svojo kazen že odslužil. Prejel je namreč tekmo kazni, pri čemer mu je pomagala pisna izjava. Izkušenemu vezistu Maribora je grozila strožja kazen zaradi brcanja v nogo na tleh ležečega nasprotnega igralca, a je disciplinski sodnik kot olajševalno okoliščino upošteval Vršičevo pisno izjavo, v kateri je obrazložil situacijo, ki je v mariborskem taboru po sodniški odločitvi poskrbela za največje ogorčenje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice