Kenan Pirić je zaradi pretresa možganov v Domžalah moral z igrišča v 16. minuti, neprijetna situacija pa ni imela hujših posledic.

V dopoldnevu po nesrečnem trčenju v kazenskem prostoru se vratar NK Maribor dobro počuti. 

»Opravil je CT glave, ki ni pokazal poškodb pomembnih struktur, tako da je Pirić noč preživel v domači oskrbi. Vsaj 7 do morda 10 dni bo imel prepoved treninga zaradi nevarnosti ponovne poškodbe, ki bi lahko pomenila hujše posledice,« je za NK Maribor pojasnil Zmago Krajnc, klubski zdravnik na nedeljski tekmi.

Spodbudne novice

Kenan Pirić je po neljubem dogodku za NK Maribor potrdil spodbudne novice: »Dobil sem močan udarec v tilnik in ostal brez zavesti. Po hitrem odzivu naše klubske zdravniške službe so me z igrišča prepeljali v mariborsko bolnišnico, kjer so opravili vse potrebne preglede, lahko sem bil čez noč doma in se zdaj dobro počutim.«

Na tekmi proti Liechtensteinu in Armeniji ne bo igral 

Po takojšnjem sodelovanju kluba in vodstva Nogometne zveze Bosne in Hercegovine je reprezentančni strokovni štab obveščen, da vratarja slovenskega prvaka za tekmi proti Liechtensteinu in Armeniji ne bo na seznamu kandidatov.

»Zdravniki so mi predpisali popolno mirovanje, s strogo prepovedjo vsakršnih aktivnosti, tako da sem, žal, moral odpovedati udeležbo na reprezentančni akciji. Čutim še bolečine v vratu, dosledno bom upošteval navodila zdravnikov in upam, da se bom lahko v prihodnjem tednu pridružil klubskim soigralcem na treningih,« je še pojasnil Pirić. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice