Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Danes je potekal žreb parov prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov in za konferenčno ligo. Svojega nasprotnika so dobili tudi vijoličasti.

Na žrebu, ki je potekal danes v švicarskem Nyonu na sedežu Uefe, je bil Maribor med nosilci uvrščen v tretjo skupino. 

Možni nasprotniki so se skrčili na Sfintul Gheorghe iz Moldavije, Dinamo Batumi iz Gruzije, Llapi s Kosova in Urartu iz Armenije.

Mariborčani proti Armencem

Vijoličastim je ples kroglic namenil tretjeuvrščeno ekipo prve armenske lige, FC Urartu. Prvo tekmo bodo Mariborčani igrali doma, za povratno pa se bodo morali odpravi na več kot 3000 kilometrov dolgo pot v prestolnico Armenije Jerevan.

Prve tekme bodo 8. julija, povratne pa 15. julija. Danes so svojega tekmeca dobile tudi Domžale, ki bodo igrale proti luksemburški ekipi Swift Hesper. V sredo ob 13.30 bodo žrebali še pare 2. kroga kvalifikacij, kjer bo svojega tekmeca dobila tudi ljubljanska Olimpija.

Domače tekme bodo odigrane ob prisotnosti publike, Uefa pa prepoveduje prisotnost gostujočih navijačev na tekmah pod njenim okriljem. Mariborčani so sicer trenutno na pripravah v Moravskih Toplicah, ki je že tradicionalna prekmurska baza vijoličastih.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

gladek izpad, če razni sirki in sikoški "okrepitve" za to sezono v sredini pa bo igral kurčev pihler ne moremo NIKOGAR v evropi več izločit, mogoče kakšno ekipo iz gibraltarja

Starejše novice