Maribor z grenkim porazom v Stožicah, Mura s pokalom. Spopad to nedeljo ob 20.15.

Maribor si liže rane po porazu v Stožicah, se bo znesel nad Muro? V Murski Soboti na drugi strani verjamejo, da lahko prvič po vrnitvi med prvoligaše slavijo v Ljudskem vrtu. A obojim je skupno eno - pogrešali bodo gledalce.

Maribor: Dvignili smo se tudi po težjih situacijah

Martin Milec je po debiju priznal, da je ekipa razočarana zaradi poraza: »Glede na prikazano, glede na priložnosti, ki smo si jih priigrali, bi se moralo razplesti drugače. Hoteli smo imeti nadzor nad igro, prihajati do njihovega kazenskega prostora, kar nam je uspevalo. Toda manjkala je večja učinkovitost, v eni situaciji pa smo pustili preveč prostora, se slabo odzvali in bili kaznovani na najhujši način.« 

Iz Ljubljane se vračajo praznih rok, a boj za naslov prvaka ostaja odprt. »Od prvega treninga po derbiju so vse misli usmerjene k nedeljski tekmi proti Muri. Z vračanjem na zmagovite tirnice je v končnici sezone vse mogoče,« dodaja Milec.  

Kaj pa v napovedniku spopada pravita Aleks Pihler in trener vijoličastih Sergej Jakirović?

»Ne zanima nas Maribor, zanima nas naša igra.«

V Murski Soboti na drugi strani verjamejo, da lahko prvič po vrnitvi med prvoligaše slavijo v Ljudskem vrtu. »Mi gremo tekmo po tekmo in gledamo nase. Ne zanima nas Maribor, zanima nas naša igra. Maribor je zagotovo dobra ekipa, ki vemo, da se bori za prvaka, mi pa gremo po čim višje mesto na lestvici,« pravi levi bočni branilec Mure Klemen Šturm

Na vprašanje, kje bo Mura iskala svoje priložnosti, pa odgovarja: »Zagotovo nam je v zadnjih tekmah manjkalo konkretnosti v napadu, kar bomo morali tokrat popraviti. Tudi individualne napake, ki so se pojavljale, bomo morali odpraviti, saj smo dobili nepotrebne zadetke. Maribor je tudi spremenil način igre, saj je prišel nov trener. Temu se bomo morali prilagoditi in kot sem povedal, čim bolj odpraviti naše napake«.

Trener Mure Ante Šimundža pravi, da so v »pokoronsko« nadaljevanje prvenstva vijoličasti krenili zelo odločno.

»Maribor je ekipa, ki je v ta pokoronski del prvenstva krenila zelo dobro. Njihove kvalitete so znane, dobili so nov način razmišljanja v sami igri, saj so dobili novega trenerja. Zgodba Maribora z naše strani ne spremeni ničesar, mora biti popolna mobilizacija in osredotočenost na delo,« pravi Šimundža.

Pritisk na strani Maribora, Muri cona udobja prepovedana

Črno-beli so si z zmago v finalu pokala Slovenije že zagotovili evropsko vozovnico, pritisk bo, tudi ker napadajo prvo mesto, na strani Maribora. Bo Muri zaradi tega kaj lažje?

»Pri nas je prepovedano biti v coni udobja. Iz preprostega razloga, karte se mešajo za naprej, fantje se dokazujejo iz tedna v teden. Pritisk Maribora zaradi rezultata je, ampak sam pritisk tekme, sama želja po zmagi, sama motivacija pa z naše strani niti pod razno vprašljiva,« odgovarja trener črno-belih. 

Na koncu pa se je dotaknil še tega, da bodo tribune na derbiju, ki vedno poskrbi za odlično ozračje, samevale. »Gledalci nam manjkajo na vsaki tekmi. Tekme z Mariborom so za gledalce in medije še bolj privlačne in dajejo čar kvaliteti tekme. To bomo pogrešali, verjamem pa, da bomo na igrišču oboji dali maksimum. Prav tako pa verjamem, da bomo čutili to podporo, ki jo imamo, pa čeprav bodo tribune prazne,« zaključi Šimundža.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice