Foto: Jure Banfi
Ljudski vrt bo v soboto še zadnjič pozdravil Marcosa Tavaresa v nogometni opravi mariborskega kluba. Legendarni kapetan vijolic je ob koncu kariere deležen tudi ganljivih sporočil navijačev, prijateljev in družine.

Marcos Tavares zaključuje nogometno pot, v sobotnem večeru, ko v mestu ob Dravi gostujejo Kidričani, bo kot nogometaš še zadnjič stopil na zelenico in pred tribune Ljudskega vrta.

Rekorder kluba in slovenskega prvenstva je že pred meseci napovedal, da je vstopil v zadnjo sezone bogate kariere, ki je zdaj tik pred zaključkom. V soboto se mu bo zahvalil tudi Ljudski vrt.

Štajerski obračun Mariborčanov in Kidričanov bo tako minil predvsem v znamenju slovesa dolgoletnega člana vijoličastih, v znak njegove številke 9 pa je takšna tudi enotna cena vstopnic, torej devet evrov.

Nasmeh zamenjala ganjenost

Brazilec se je pod Kalvarijo preselil v začetku leta 2008, 14 let kasneje pa je simbol kluba, navijačev, Ljudskega vrta in tudi mesta Maribor. Tako ne čudi, da tudi pristaši Maribora stežka odštevajo dneve do slovesa legende.

Kapetan mariborske ekipe je znan po svojem širokem nasmehu, ki pa ga je ob presenečenju agencije Proelium zamenjala ganjenost. Navijači, prijatelji in tudi družina so mu namenili besede, ki so ga spravile na rob solza.

»Dobil sem video z izjavami moje družine, prijateljev in navijačev. Ko sem ga pogledal, sem komaj govoril. Preplavila so me čustva, ki jih nisem mogel skriti. Je pa moje sporočilo na koncu iskreno. Iz srca. Za vse vas. 

Zadnji tedni so zame tako čustveni. S toliko lepimi spomini. Le te bi rad delil z vami še zadnjič pred polnimi tribunami. Vidimo se v soboto, ob 20.15, ko bom še zadnjič stopil na zelenico Ljudskega vrta. Upam, da boste tam skupaj z mano. Hvala moji ekipi Proelium za lepo presenečenje,« sporoča Marcos.

V spodnjem posnetku pa poglejte, da je bil brazilski čarovnik z žogo zares izjemno ganjen.

Se boste v soboto od kapetana poslovili v Ljudskem vrtu?

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Marcusu Tavares vse najboljše v nadaljnem življenju. Za barvr nk Maribora se je boril dosti bolj, kot nekateri domačini. Je izredno pozitivna oseba! Naj uživa v Šentilju kjer si je ustvaril dom.

tanja flaškon (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Je rekel Dejan svinjsglavi
Če je on bil dober futbaler
Si ga da Dejan na 30 cm dolge kose sekati

Surfeiter (nepreverjen)

Največjo ganljivost so mu pripravili soigralci, ki so zaslužni, da Markos ne bo končal kariere kot državni prvak ... bravo fantje ...

Starejše novice