FOTO: Jure Banfi
Skoraj smo bili že pripravljeni na slavje, ko so Zmaji z visoko zmago pokvarili »čago« v Ljudskem vrtu.

V Ljudskem vrtu je bilo vse nared za veliko slavje, Mariborčani bi namreč z zmago nad Olimpijo potrdili naslov prvaka v letošnji sezoni. A novega prvaka še nismo dobili: Olimpija je namreč šokirala Ljudski vrt in predvsem z izjemno predstavo že v prvem polčasu prišla do visoke zmage s kar 3 : 0.

Vijoličaste v naslednjem krogu čaka gostovanje v Celju, kjer bodo zagotovo želeli popraviti slab vtis s tokratnega večnega derbija.

Zahovič: To je verjetno naša najslabša tekma

»Derbi je zelo lahko analizirati, to je verjetno v dvanajstih letih naša najslabša tekma. Se opravičujem navijačem, v svojem, v imenu strokovnega vodstva, vseh v klubu.

V tej želji, da bi navijačem dali to, kar smo si vsi želeli, da bi postali prvaki na današnji dan, smo pogoreli. Bili smo premotivirani in v tem namenu, da bi vsi skupaj šli veseli s stadiona, odigrali res slabo,« so na uradni spletni strani kluba zapisali besede športnega direktorja Zlatka Zahoviča.

Policisti s polnimi rokami dela: plačilni nalogi in prepovedi

V skladu z načrtom pa je za varnost poskrbela tudi policija, saj je bila za varovanje odrejena posebna policijska enota, helikopter policije in drugi policisti različnih policijskih enot.

Medtem ko pred tekmo niso obravnavali dogodkov, povezanih z nogometno tekmo, pa je bila med tekmo na stadionu najdena pirotehnika. 36-letnemu kršitelju je bilo pirotehnično sredstvo zaseženo in izdan plačilni nalog zaradi kršitve določbe Zakona o javnih zbiranjih. Zaradi uporabe pirotehnike je bil izsleden 23-letni kršitelj, kateremu je bil prav tako Izdan plačilni nalog.

Nadalje je bilo ugotovljeno, da je 42-letni kršitelj kršil Zakon o varstvu javnega reda in miru, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog. Zoper kršitelja so bila uporabljena prisilna sredstva.

Zaradi metanja pirotehnike na igrišče sta bila obravnavana 19- in 32-letni kršitelj, katerima sta bila zaradi kršitve določbe Zakona o javnih zbiranjih izdana plačilna naloga. Zaradi uporabe pirotehnike na stadionu so bili obravnavani 19-, 20- in 25-letni kršitelj, katerim je bil zaradi kršitve določil Zakona o javnih zbiranjih izdan plačilni nalog. 20-letnemu kršitelju je bila izrečena tudi prepoved udeležbe na javnih prireditvah.

Po končani tekmi so policisti obravnavali kršitev javnega reda, pri kateri so 19-letnemu kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve določbe Zakona o varstvu javnega reda in miru in mu izrekli ukrep prepovedi udeležbe na javnih prireditvah. 19-letnemu kršitelju pa tudi 34-letnemu kršitelju so izdali plačilni nalog zaradi kršitve določb Zakona o varstvu javnega reda, 31-letnemu kršitelju pa zaradi vržene petarde pod osebni avto.

Prav tako so obravnavali štiri kršitelje in sicer 31-letnega in 17-letnega, zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru. Prvemu so izdali plačilni nalog, drugemu pa so izrekli ukrep prepovedi udeležbe na javnih prireditvah, prav tako pa bodo zoper njega podali odložilni predlog na sodišče. Obravnavali so še 19 in 31-letnega kršitelja, katerima je bila zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru izdan plačilni nalog.

Obravnavali so tudi sum storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, katerega je osumljen 29-letni državljan Slovenije.

Kriv tudi organizator

Zaradi uporabe pirotehničnih sredstev na prireditvi, bo prekrškovni organ zoper organizatorja uvedel hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku zaradi kršitve določbe 38/2 Zakona o javnih zbiranjih.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Nic od nic..pride tudi taksen trenutek...vsaj s d ima jajce in se je upravicil...prej se je sam kurcil in bil poln sebe. Jurcica je napodil iz nic....pac .gremo naprej.......

LudiRudi (nepreverjen)

Občina mora takoj prodati Stadion LV Kitajcem ali Rusom in potem naj oni plačujejo policijo ! Zakaj moramo Mariborčani ,ki ne podpiramo takšnega nogometa plačevati policije ? Sicer pa kdo nosi bakle na stadion ? VIOLE ! In kdo so Viole ? ZZ se je opredelil za Violo .

Ljubitelji žoge (nepreverjen)

Kaksna katastrofa, danes niti sonce ni vzšlo.

Navijac (nepreverjen)

Mogoce so igralci stavili.......

Starejše novice