Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Nogometaši Maribora so sinoči v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov uspešno opravili prvi uradni preizkus v novi sezoni. S tri proti nič so v gosteh v Reykjkaviku na prvi tekmi premagali islandski Valur.

Za Mariborom je silovita otvoritev sezone in kvalifikacij za ligo prvakov, ki bo za odlično izhodišče pred povratnim dvobojem v Ljudskem vrtu. Med strelce so se zapisali debitanta in novopečeni očka - Špiro Peričić, Dino Hotić in Rok Kronaveter.

»Res smo lahko zadovoljni, kako so fantje odigrali in tudi odgarali. To je treba poudariti, saj je šlo za specifično, zahtevno tekmo zaradi podlage in razmer, a je bila njihova mentalna priprava odlična. Zato tudi tako visoka zmaga. Vesel sem, da smo zabili tri gole. Lahko bi še kakšnega, v nekaterih situacijah bi se morali boljše odzvati, toda z načinom, za katerega smo se odločili, smo kar precej utrudili tekmece,« je za uradno spletno stran NK Maribor izpostavil trener vijoličastih Darko Milanič.

Ko pridejo igralci iz priprav in šele lovijo tekmovalni ritem, imajo slabši izhodiščni položaj od domače ekipe, vajene sicer manj običajne igralne površine.

»Če pogledamo nasprotnike, kako so vsi poviti, to vse pove, kakšne posledice pušča umetna trava. Fantje je ne marajo, vendar pri njihovi predstavi ni nobenih pripomb. Imeli smo nekaj težav v uvodnih minutah, a dovolj hitro vzpostavili nadzor. Zavedali smo se, da bomo prišli do priložnosti in vse skupaj super izpeljali. Prvič smo zadeli ob odličnem trenutku, z drugim golom pa tekmece umirili in jim odvzeli energijo,« ocenjuje Milanič.

Do izraza je prišla moč kolektiva, a tudi posamezniki. Zaradi posebne situacije, ko je pred tekmo dobil najlepšo novico iz mariborske porodnišnice, še posebej Dino Hotić.

»Fantje so mu ob popoldanski malici zaploskali, mu čestitali. Večje spodbude, motivacije človek ne more imeti. Pošalil sem se z njim, da mu ne bo treba delati salte, ko zabije gol, ampak ga bo podaril novorojenčku. Super, zelo sem vesel zanj, zaradi obeh dogodkov,« komentira trener.

Na premieri se je z golom in dvema asistencama izkazal tudi Rok Kronaveter: »Je igralec, ki ekipa dela boljšo. S svojo predanostjo, skromnostjo, delavnostjo in seveda kvaliteto. Rok je z nami malo časa doslej, vendar je vsak od nas zelo zadovoljen, da je tukaj.«

Tri proti nič pomeni veliko prednost za povratno tekmo prihodnjo sredo v Ljudskem vrtu: »Imamo odličen rezultat, na katerem lahko gradimo. Ne vidim pa razloga za preračunljivost. Znova se bo treba dobro pripraviti, delovati kot moštvo in storiti vse, da še enkrat zmagamo. Nasprotnik je pokazal, da je s tem svojim slogom igre lahko nevaren. Ne želimo jim dovoliti, da to izrazijo. Zelo pomembno pa bo dobiti naslednjih 90 tekmovalnih minut, da pridemo do tistega želenega ritma, saj nas hitro čakajo naslednje preizkušnje.«

Pred tem pa mariborske nogometaše čaka otvoritev domačega prvenstva v Ljudskem vrtu. Dvoboj s Triglavom se začne ob 20.15: »Popolnoma drugačna bo ta tekma. Triglav je po tradiciji razigran v Ljudskem vrtu, s številnimi mladimi igralci. Čaka nas drugačen nasprotnik, ne bo časa za temeljite priprave, a bo treba dobro pripraviti glave, da moramo znova odgarati.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice