Danes se v Rusiji začenja 21. svetovno prvenstvo v nogometu. Stavnice v ožji krog favoritov uvrščajo reprezentance Brazilije, Francije, Španije in Nemčije.

Otvoritveno tekmo bosta v Moskvi odigrali Rusija in Savdska Arabija. Zanimivo je, da gre za udeleženki, ki sta med vsemi ekipami na prvenstvu, najnižje uvrščeni na lestvici svetovne nogometne zveze. Domačini si ob enormnih vložkih v organizacijo prvenstva želijo uvrstitve vsaj v osmino finala.

In favoriti?

Naslov svetovnih prvakov branijo Nemci, ki so nekoliko spremenili okostje reprezentance. Gostitelji preteklega prvenstva Brazilci imajo tokrat na papirju močnejšo reprezentanco in cela država si želi, da Neymar in soigralci zameglijo spomin na tragedijo iz Belo Horizonteja, ko so jih Nemci ponižali s sedmimi goli. Francozi so na prvenstvo pripeljali izjemno močno reprezentanco, ki se zdi na papirju težko premagljiva. Vodi jih Didier Deschamps, ki je bil kapetan šampionske ekipe iz leta 1998. Ožji krog favoritov zaključuje Španija, kjer pa so le dan pred začetkom prvenstva zamenjali selektorja in seveda se postavlja vprašanje, kako bo ta dogodek vplival na ekipo zbrano okrog zimzelenega Andresa Inieste. 

Iz drugega plana naj bi naslov napadale ekipe Argentine, Belgije, Anglije, Portugalske in Urugvaja. Za enega največjih igralcev (Lionel Messi) vseh časov bo to ena zadnjih priložnosti, da kariero obogati še z reprezentančnim uspehom.

Kljub temu, da se Sloveniji ponovno ni uspelo uvrstiti na veliko tekmovanje, pa ni za dvomiti, da bo dogajanje v Rusiji poželo pozornost tudi doma. Svetovno prvenstvo bomo spremljali tudi na našem spletnem mediju.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice