Priprave na 53. Zlato lisico so že v polnem teku. Želijo si Tine Maze in pomoči narave.

V pričakovanju večerne tiskovne konference Tine Maze, na kateri bo razjasnila svojo prihodnost, mnogim misli zaidejo na to, kak spektakel bi z njeno prisotnostjo lahko spremljali na prihajajoči 53. Zlati lisici na Pohorju, 7. in 8. januarja. Govorili smo z direktorjem Alpskega smučarskega kluba Branik Maribor, Boštjanom Tancerjem in Andrejem Verličem iz Marproma, ki je zadolžen za Marpromove aktivnosti na Mariborskem Pohorju.

Tancer: Pričakujemo "gužvo"

Ne glede na današnjo odločitev Tine Maze, pa so priprave na 53. Zlato lisico že v polnem teku. Organizacijske priprave so se začele že takoj po koncu letošnje Zlate lisice, seveda pa se priprave s tem, ko se tekmovanje približuje, še stopnjujejo.

Vsi si želijo Tino Maze

Kot je povedal, je prav zaradi Tine Maze letos čutiti nekoliko drugačen utrip.

Nastop Tine Maze bi pomenil tudi veliko zanimanje in odličen obisk. Zlata lisica s Tino Maze je bila namreč vedno odlično obiskana. Ob morebitnem nastopu Tine Maze, bi se po besedah Tancerja, vsekakor zbralo od 10 do 15 tisoč gledalcev, je pa prostora na Pohorju še več. Prizorišče je logistično zelo dostopno, kar pomeni, da se ne bi smel bati, da vsi ljubitelji alpskega smučanja in Tine Maze na Zlati lisici ne bi mogli priti na svoj račun.

Narava mora biti naklonjena

Tudi Marprom se pripravlja na smučarsko sezono in po besedah koordinatorja za aktivnosti Marproma na Mariborskem Pohorju Andreja Verliča, delajo vse kar je potrebno, da bo smučarska sezona kvalitetna in varna. Ni pa vse odvisno samo od njih, pomagati jim mora tudi narava.

Če bi Mariborsko Pohorje in Maribor bil prekrit z naravno snežno odejo, bi to veliko pomenilo tudi za boljši obisk smučišča.

Idealen bi bil novembrski sneg

V Marpromu bodo takoj, ko bodo temperature to omogočale, začeli z zasneževanjem. Še bolj bi pa bili veseli tudi pomoči narave. Tako bi bila zelo dobrodošla prva snežna odeja konec novembra, ki bi pomenila odlično osnovo za pripravo proge.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice