Foto: Jure Banfi
Po več kot desetih letih se od Ljudskega vrta poslavlja Mitja Viler, ki je za Nogometni klub Maribor odigral več kot 350 tekem. V zahvalo bo klub za naslednjih deset let upokojil številko 28.

Navijače Nogometnega kluba Maribora je prejšnji teden presenetila novica, da se Mitja Viler pol leta pred iztekom pogodbe poslavlja od vijoličnega dresa.

»Začutil sem, da je pravi trenutek za slovo, ko še imam željo po novih izzivih in sem sposoben še nekaj časa igrati na visokem nivoju,« je takrat povedal Primorec, ki je v Ljudskem vrtu igral kar deset let in šest mesecev.

Izkušeni bočni branilec je v dresu Maribora osvojil trinajst trofej in petkrat igral v skupinskem delu evropskih tekmovanj – dvakrat v Ligi prvakov in trikrat v Ligi Europa. Skupaj je za vijoličaste odigral kar 357 tekem. 

Upokojili številko 28

Viler je na dresu nosil številko 28 in naslednji deset let je ne bo nihče. V spomin na vse trenutke in na vlogo Vilerja v klubu bo Nogometni klub Maribor namreč upokojil številko 28 za naslednjih deset let. 

»Na ta način izražamo Mitji Vilerju globok priklon in hvala na vijol’čni način,« so sporočili iz kluba. 

»Hvala klubu za to veliko čast,« je komentiral Viler in dodal: »Moja družina se je tukaj počutila kot doma in lahko rečem, da je šlo za obojestransko ljubezen.« 

Žal mu je, da je njegovo slovo minilo brez prisotnosti navijačev, a priznava, da bi bil odhod pred gledalci na tribunah težji, kot je v tem trenutku.

»Karkoli bom rekel, ne bom realen,« je še rekel in dodal: »Prišel sem v Maribor iz nekega drugega okolja, skupaj smo začeli pisati zgodbo, na katero nisem upal pomisliti niti v najlepših sanjah. Ostali bodo topli, prijetni spomini.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

Who the *žaljiva vsebina je bila odstranjena* are Viler?

Starejše novice