Preden so črno-beli lahko odpotovali v Talin so morali prestati testiranje za koronavirus. Rezultat? Vsi razen enega negativni.

Mura se bo v četrtek ob 16.30 po slovenskem času pomerila z estonskim Nõmme Kalju FC. Muraši bodo s čarterskim letom na pot krenili danes z mariborskega letališča. Vse skupaj pa je bilo še do nedavnega pod velikim vprašajem, saj se je v zakulisju včeraj dogajala prava drama. Muraši so namreč v skladu s protokolom UEFE morali opraviti testiranje na koronavirus in vse do včeraj popoldne so nestrpno pričakovali rezultate. Nato pa šok. Pri enemu izmed članov prve ekipe je bila potrjena okužba s koronavirusom. 

V klubu je zavladal strah, saj bi ob dosedanji praksi Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki je vselej ob pojavu okužbe odredil karanteno za celotno ekipo, evropski dvoboj padel v vodo in črno-beli bi kvalifikacije zaključili še preden bi jih začeli. Toda Nacionalni inštitut za javno zdravje je tokrat presenetil. 

V karanteni dva nogometaša, Nacionalni inštitut za javno zdravje tokrat bolj življenjski

Karantena je bila tako odrejena zgolj za pozitivnega nogometaša in še enega izmed Murašev, ki je bil z njim v zadnjih dneh v najtesnejših stikih. To pomeni, da je Nacionalni inštitut za javno zdravje ubral strategijo, ki jo že nekaj časa zagovarjajo nogometni klubi, saj v primeru karantene celotne ekipe odpadejo tekme, klubom se pa godi tako športna kot finančna škoda. Spomnimo, Muraši so si z uvrstitvijo v prvi krog kvalifikacij že zagotovili 240 tisočakov, ob morebitni zmagi nad estonskim klubom Nomme Kalju, pa bi na klubski račun romalo še dodatnih 260 tisoč evrov. 

Seveda v primeru, da bi Nacionalni inštitut za javno zdravje ravnal, kot je doslej ob pojavu okužb pri slovenskih prvoligaših (Olimpija, Domžale, Aluminij) bi Muraši danes ostali doma v karanteni. Evropski nogometni zvezi (Uefi) pa drugega ne bi preostalo kot, da tekmo registririra s 3:0 za Estonce, kot je ravnala nazadnje pri Slovanu iz Bratislave in ekipi Prištine, ki ob pozitivnih testih nista mogli igrati na evropskih gostovanjih.  

Novico so potrdili tudi na Murini spletni strani, klub pa javnost naproša za spoštovanje zasebnosti okuženega.

Okužba tudi pri Estoncih

V taboru Mure se je sicer zgodilo nekaj, kar ni pričakoval nihče, a v tem trenutku je najpomembneje, da lahko vendarle nadaljujejo evropsko pot, kar jim je zagotovo odleglo. Nogometaša v karanteni sta sicer zaradi karantene izgubljena za dvoboj v drugem krogu Prve lige Telekom Slovenije proti Taboru, a tekme se bodo vsaj lahko odigrale.

Ekipa Mure se tako ob 8. uri z mariborskega letališča s čarterskim poletom odpravlja v Talin, kjer bo danes popoldne opravila uradni trening pred jutrišnjo tekmo 1. kroga kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo z Nomme Kalju.

Zanimivo, včeraj so tudi iz tabora Murinega evropskega nasprotnika sporočili, da so v ekipi potrdili okužbo pri članu prve enajsterice. Ni kaj, koronavirus bo očitno še nekaj časa zaznamoval vsakdanjik tudi v nogometu. 

Komentarji (0)

Log in or register to post comments

Starejše novice