Foto: Jure Banfi
Radovan Karanović je po sredini vrnitvi iz Moldavije namignil, da je Nino Žugelj verjetno že odigral zadnjo tekmo v dresu Maribora. Prestop k norveškmu prvaku Bodø/Glimtu je danes tudi uradno potrjen.

Zasedba, ki je spomladi priigrala 16. naslov državnega prvaka, je izgubila še enega člana. Nino Žugelj se v donosnem prestopu, kot so zapisali Mariborčani, seli na sever Evrope.

Aktualni norveški prvak Bodø/Glimt, ki je še vedno v igri za skupinski del UEFA Lige prvakov, bo naslednji klub dolgonogega Korošca, so pred nekaj minutami potrdili v Ljudskem vrtu.

Dvaindvajsetletnik se od Maribora poslavlja po vsega 32 odigranih tekmah in štirih doseženih zadetkih. Če gre verjeti nekaj dni starim govoricam, je športni direktor Maribora zanj iztržil milijonsko odškodnino.

Z optimizmom v nov izziv

»Odhajam z nekoliko grenkim priokusom, saj sem na zadnji tekmi odšel z igrišča s porazom in z razbito glavo. Toda verjamem, da bodo fantje uspešno nadaljevali sezono, za menoj pa, ko se ozrem nazaj, ostajajo izjemni, nepozabni spomini. 

Osvojil sem naslove v kadetski in mladinski konkurenci, zdaj še v članski. Še posebej ob zadnjem so bili občutki nepopisni, saj se je čutilo, kako je mesto dihalo z nami. Čas je za slovo in sprejel sem nov izziv. 

Moj je nekoliko drugačen, toda v nogometu nikdar ne veš, kam te bo peljala pot. Bodø prav tako osvaja lovorike, nanizal je tudi dobre rezultate v evropskih pokalih. Z optimizmom grem na novo pot in verjamem, da lahko naredim korak naprej v karieri,« pravi Nino Žugelj.

Krilni napadalec se je Mariboru kot mladi up Dravograda pridružil sredi leta 2016, po pomembni vlogi v mladinskih selekcijah vijoličastih pa se je s člansko ekipo veselil dveh naslovov državnega prvaka.

Pot za naslednje zgodbe

»Občutki so mešani. Njegova odsotnost se bo tekmovalno poznala, pomeni pa Ninov primer dokaz, da je mogoče ustvariti eno lepo zgodbo. In spoznanje, da imajo fantje, ki so vzgojeni pri nas, tudi kvaliteto za preskok na višjo raven. 

Te priložnosti nismo mogli zavreči. Nino je potrdil, da je na razvojni poti tudi z nekaj vzponi in padci mogoče priti v članski nogomet in potem do prestopa v tujino, kar mora biti želja vsakemu posamezniku. 

To je pot, ki se jo splača posnemati in graditi naprej naslednje zgodbe. Ob zahvali za prispevek v vijoličastem mu želimo vso srečo na nadaljnji poti,« zdaj že bivšemu članu Maribora sporoča Marko Šuler.

Mariborčani so bili v letošnjem poletju deloma tudi prisiljeni v prodaje, saj so zadnje sezone brez vidnejših evropskih podvigov pustile posledice v klubski blagajni.

Štajerci so s prestopom Antoinea Makoumbouja zaslužili dva milijona evrov, okrog milijona evrov pa naj bi za Žuglja nakazali Norvežani. 

Po poletnih prestopih lažje diha poslovni direktor Bojan Ban, nov odhod pa bo prav gotovo povzročil nekaj dodatnih skrbi Radovanu Karanoviću. S kom bo nadomestil Žuglja?

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pohorčan (nepreverjen)

Ke to tou ma veze, če gre žujca??? Kaj pa te tote drislave šiš - miš????

Starejše novice