Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
V soboškem klubu odštevajo dneve do četrtkovega spopada s Sturmom, ki bo zadnji letošnji evropski obračun na zelenice Fazanerije. Mura bo tekme skupinskega dela igrala v mariborskem Ljudskem vrtu.

Sturm je zadnja ovira Mure pred skupinskim delom UEFA Evropske lige. Tudi če Sobočanom v dvoboju z Avstrijci spodleti, bodo jeseni igrali tekme novoustanovljene UEFA Evropske konferenčne lige.

Pristaši Mure bodo v vsakem primeru uživali v evropski jeseni, bodo pa svoje ljubljence v četrtkovem večeru še zadnjič spodbujali v domači Fazaneriji. Vsaj kar se tiče obračunov na evropskem prizorišču.

Kot smo zapisali že pred dnevi, soboški objekt ne izpolnjuje vseh kriterijev, da bi bil uvrščena v skupino stadionov četrte kategorije, ki lahko gostijo tekme skupinskega dela tekmovanj pod okriljem evropske nogometne zveze.

Kam? V Maribor!

Slovenija, kar se tiče stadionov s statusom četrte kategorije, ne ponuja velike izbire. Pravzaprav lahko izbiramo zgolj med dvema, ljubljanskimi Stožicami in mariborskim Ljudskim vrtom.

Čeprav so nogometaši Maribora z evropskimi nastopi zaključili že pred tedni, pa bodo, če malce zbodemo privržence vijoličastih, v štajerski prestolnici tudi jeseni uživali v evropskih nogometnih predstavah.

Za to bodo poskrbeli nogometaši Mure, ki bodo tri domače tekme skupinskega dela tekmovanja gostili v Mariboru. Od razpleta obračuna z graškim Sturmom bo odvisno, če bodo točke lovili v evropski ali konferenčni ligi.

Termini so že znani

V evropski ali konferenčni ligi? Glede terminov niti ni pomembno, že zdaj je znano, da bodo črno-beli evropske preizkušnje igrali ob četrtkih, UEFA pa je že pred časom potrdila tekmovalni koledar.

Od žreba skupin, ki bo opravljen že naslednji dan po povratni tekmi v Gradcu, je odvisno, kdaj bo Mura igrala prvo domače srečanje.

To se lahko zgodi že 16. septembra, ko bodo na sporedu tekme prvega kroga. Dva tedna kasneje sledi še drugi krog, po 21. oktobru pa bodo Prekmurci na delu še 4. in 25. novembra ter 9. decembra.

Tekme skupinskega dela evropske in konferenčne lige se pričenjajo ob 18.45 in 21.00, termin se prilagodi zgolj za tekme globoko na vzhodu Evrope.

Boste nogometaše Muro bodrili tudi v Ljudskem vrtu?

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dildo (nepreverjen)

Bravo Muri.

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

mađari niso dobrodošli pri nas, naj spizdijo v stožice igrat

Dildo (nepreverjen)

baje si ti taliban zato gledaj tekme v kabulu. he,he,he,...

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

tekme so za neumneže zato so jih talibani prepovedal

In reply to by Dildo (nepreverjen)

MBFC 89 (nepreverjen)

Sobočani NISO MADŽARI!!!
:/

In reply to by dd (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Dobrodošli v MB, navijamo za vas!

Katosan (nepreverjen)

Bravo Muraši, tudi Maribor bo navijal za vas.

dd (nepreverjen)

ti mogoče, pravi navijači pa za te mađarske provokatorske izdajalce NIKOLI.

In reply to by Katosan (nepreverjen)

MBFC 89 (nepreverjen)

Maribor bo navijal za NK MARIBOR IN ZA NIKOGAR DRUGEGA!!!

In reply to by Katosan (nepreverjen)

Hejho (nepreverjen)

Občina bo lepo zaslužila z najemom stadiona, gostilne in hoteli bodo polni, madžari pa bodo pušli sredi mesta. Kaj češ lepšega👌

dd (nepreverjen)

bojo polni ja, septembra vas ovce spet zaprejo in bojo tekme pred praznim stadinom medtem ko se v angliji igra pri 100% kapacitete

In reply to by Hejho (nepreverjen)

MBFC 89 (nepreverjen)

Kaj ti tudi zamenjuješ Mursko in Lendavi???
V Lendavi je Madžarska manjšina...v Murski jih ni kaj dosti,če smo odkriti!!!

In reply to by Hejho (nepreverjen)

Hejho (nepreverjen)

Madzar je bil vedno madzar.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice