FOTO: Jure Banfi
Na sobotnem večnem derbiju, na katerem lahko Maribor že slavi svoj 15. državni naslov, bo pravico delil sodnik, ki največje tekme v slovenskem klubskem nogometu še ni nikoli sodil.

Slovenski sodniki so v letošnjem državnem prvenstvu poskrbeli že za nemalo ogorčenja. Bolj ali manj so bili oškodovani že vsi klubi, zato se v zadnjih tednih pod vprašanje postavljajo besede predsednika Nogometne zveze Slovenija Radenka Mijatovića, da imamo v Slovenijo odlično sojenje.

Ne Skomina, ne Jug, ampak ...

Nogometna javnost je tako z zanimanjem pričakovala delegiranje za zadnji letošnji prvenstveni večni derbi, ki bo v Ljudskem vrtu v soboto zvečer vijoličaste že lahko okronal za državne prvake. Tisti, ki so zadolženi za delegiranje, se niso odločili v ogenj poslati preizkušenih Damirja Skomine, Mateja Juga ali drugih, temveč so se odločili za novinca.

Glavni sodnik sobotnega derbija, ki se bo pričel ob 17.45 bo Bojan Mertik iz Odrancev. Prekmurcu bosta pomagala izkušena stranska sodnika Matej Žunič in Manuel Vidali, medtem ko bosta za golom Nejc Kajtazović in Andrej Žnidaršič. Četrti sodnik bo Tomaž Klančnik.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice