Portal Trasfermarkt je osvežil vrednosti nogometašev v Prvi ligi Telekom Slovenije, posledično je prišlo tudi do nekaterih sprememb. Pri vijoličastih najvišjo ceno dosega Jan Mlakar, sledi mu Rudi Požeg Vancaš.

Spletni portal Transfermakt, ki je specializiran za tržne vrednosti nogometašev, je poskrbel za najnovejšo korekcijo, h kateri je zagotovo pripomogla tudi epidemija koronavirusa.

Drži sicer, da se na tovrstne ocene ne gre povsem zanašati, saj je nogometaš vreden le toliko, kolikor bo zanj nekdo želel odšteti, ampak vendarle dajejo nek vpogled v trenutno stanje na trgu.

Najvrednejši Mlakar, sledi Požeg Vancaš

Pričakovano najvišjo ceno na Transfermarktu ima Jan Mlakar, ki se mudi na posoji iz angleškega Brightona. Njegova vrednost znaša 1,6 milijona evrov, kar je tudi največ med vsemi nogometaši v Prvi ligi Telekom Slovenije. Je pa njegova vrednost od zadnjič padla za 200 tisoč evrov.

Prav tako 200 tisoč evrov pa je sprememba v vrednosti Rudija Požega Vancaša, le da je pri njemu trend v pozitivno smer. Njegova vrednost je namreč iz okroglega milijona evrov narasla na 1,2 milijona evrov.

Z dobrimi igrami, tako v Bravu kot zdaj v Mariboru, je svojo vrednost povišal Aljoša Matko, ki je eden od treh nogometašev z vrednostjo 700 tisoč evrov.

Poleg njega imata to znamko še Jan Repas in Amir Dervišević, slednjemu se je vrednost zmanjšala za 100 tisočakov. Matko je bil pred tem vreden 500 tisočakov, Repas pa še sto tisočakov manj.

Trenutno poškodovani branilec Nemanja Mitrović je ocenjen na 650 tisočakov, petdeset tisočakov manj pa znaša vrednost Jasmina Mešanovića, Žana Kolmaniča in Kenana Pirića.

Vrednost Blaža Vrhovca znaša 550 tisoč evrov, okroglega pol milijona evrov pa je vreden Ilija Martinović.

Najboljši strelec slovenske lige vreden 'le' še 100 tisočakov

Minimalno je padla vrednost tudi Aleksu Pihlerju, in sicer iz 475 tisočakov na 450 tisoč evrov, medtem ko je Špiro Peričić vreden 400 tisoč evrov, kar je sto tisočakov manj, kot nazadnje. Enako vrednost imata tudi Alexandru Cretu in Denis Klinar.

Vrednost pada tudi Martinu Milcu, ki trenutno znaša 350 tisočakov, Ažbe Jug je trenutno ocenjen na 300 tisočakov. Petdeset tisoč evrov manj je vrednost Roka Kronavetra, Andreja Kotnika in Felipe Santosa.

Najboljši strelec slovenske prve lige Marcos Tavares je trenutno vreden 100 tisoč evrov, enako vrednost ima Nino Irgolič. Najmanjšo vrednost pa imata Jasmin Handanović in Luka Uskoković, in sicer 50 tisoč evrov.

Maribor vreden največ in z najvišjo povprečno vrednostjo nogometašev

Skupna vrednost nogometašev Maribora sicer znaša 12,2 milijona evrov, povprečna vrednost igralca pa 452 tisoč evrov. Sledijo Celjani, katerih nogometaši so vredni 7,75 milijonov evrov, povprečno pa 287 tisoč evrov.

Na tretjem mestu je Olimpija, njeni nogometaši so vredni 7,25 milijona evrov, v povprečju pa vrednost nogometaša znaša 279 tisočakov.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Vrednost je taksna kot jo doloca trg.Zal je pri vecini nula in so lahko srecni da imajo pogodbe v Mb,ket za njih ni interesa

SLO (nepreverjen)

Ne razumem pa Krhina, da je zavrnil Maribor. On raje nogometno 'trohni' v Jakobskem dolu in se bavi z gradbeništvom!? Očitno njemu pomeni vse le in zgolj denar, ker ga igranje nogometa po moje ne zanima. Znano je, da je itak resnično igral le za Slovensko reprezentanco v ostalih klubih pa je le treniral. Jezi me, da se noče Mariboru niti malo oddolžit a je prav v tem klubu pridobil nogometno 'znanje'!

Navijac (nepreverjen)

Ve da je slab in da so se v slo ligah boljsi kar pomeni zbijanje cene in posledicno konec

In reply to by SLO (nepreverjen)

Gucibuci (nepreverjen)

Ce si res ne želi in mu je edini motiv denar, potem naj ostane tam med vinogradi...

Želja po doseganju rezultatov, to naj bo vodilo.

In reply to by SLO (nepreverjen)

Starejše novice