Zaradi kolesarske dirke Po Sloveniji oziroma Tour of Slovenia 2018 bo vse do 17. junija oviran promet na posameznih relacijah na območju Slovenije. Z drugo etapo dirke se karavana seli v Maribor. To so zapore cest, ki bodo veljale jutri.

Jutri bo v Mariboru, na Trgu Leona Štuklja, ob 11.10 start druge etape spektakularne kolesarske dirke Po Sloveniji oziroma Tour of Slovenia 2018.

Promet bo zaradi zapor na cestah od 11. ure naprej oviran na relaciji Maribor – Fala – Ruše – Hoče – Slovenska Bistrica – Poljčane – Šmarje pri Jelšah – Dobje – Planina pri Sevnici – Lesično – Podčetrtek – Rogaška Slatina.

Predviden zaključek druge etape dirke bo ob 15. uri. Na omenjenih relacijah bo prihajalo do kratkih popolnih zapor odsekov cest, zato policisti voznike pozivajo, naj v tem času uporabijo vzporedne ceste.

Dosledno poštevajte navodila!

Vse udeležence v cestnem prometu možje v modrem ob tem pozivajo, naj zaradi varnosti udeležencev prireditev in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov in navodila rediteljev.

Udeležence opozarjajo tudi na prometna pravila v primeru, ko opazijo policijsko vozilo, ki uporablja rdeče-modro svetilko in zvočne znake. Takrat morajo ustaviti svoje vozilo in se umakniti z vozišča, razen če jim policist ne odredi drugače.

Vozniki smejo z vožnjo nadaljevati šele, ko odpeljejo mimo vsa vozila v koloni, vključno z vozilom, ki uporablja rdečo-modro svetilko in vozilo organizatorja z napisom »Konec kolesarske dirke«. Šele takrat lahko vozniki nadaljujejo z vožnjo. Določba velja tudi za pešce, ki se morajo umakniti z vozišča.

Začetek prve etape danes v Pomurju 

Kolesarski spektakel, ki bo v Sloveniji potekal vse do 17. junija, se začenja danes s prvo etapo v Pomurju. Proga bo večinoma ravninska, z izjemo srednjega dela, ki bo kolesarje vodil po Goričkem. Po startu bodo kolesarji prvič v zgodovini dirke zapeljali na Madžarsko, s čimer bo dirka seznamu gostovanj letos dodala še zadnjo naših sosed.

Nadaljevali bodo v Dobrovniku, ki je bil leta 2015 prizorišče starta tretje etape, in zavili še v Gornjo Radgono, Ljutomer in Beltince, preden bodo zadnji del etape sklenili z dvema krogoma po soboških ulicah, kjer pričakujejo sprint glavnine.

Dirka, ki jo bo prenašal celo Eurosport, tudi skozi Maribor - to je potek proge

Predstavitev 22 kolesarskih ekip na odru od 10.00 dalje bo dopolnjeval zabavni spremljevalni program vse do 11.00, ko se bo karavana podala na 152,7 kilometrov dolgo traso do Rogaške Slatine.

Potek trase skozi mestno jedro Maribora je naslednji: Trg Leona Štuklja - Ulica kneza Koclja - Koroška cesta - Strossmayerjeva ulica - Gosposvetska cesta - Mariborski otok.

Podrobneje se s potekom trase v Mariboru in okolici lahko seznanite na spodnjem zemljevidu, na uradni spletni strani dogodka pa boste našli tudi 3D predstavitev celotne etape.

Vabilo gledalcem na start dirke in ob progo

Organizatorji kolesarske dirke Po Sloveniji in partnerji dogodka - Mestna občina Maribor in Zavod za turizem Maribor – Pohorje, dan pred mariborsko etapo znova vabijo ljubitelje športa in zabave, naj se v četrtek, 14. junija, odpravijo na Trg Leona Štuklja in ob progo trase ter spodbujajo najboljše kolesarje sveta - med njimi bodo Primož Roglič, Rafal Majka, Mark Cavendish, Marcel Kittel, Jerome Groenevegen, McCaleb Ewan in drugi - ter tako popestrijo vzdušje tega vrhunskega športnega dogodka.

  • 10.00 - 11.00, Trg Leona Štuklja: Predstavitve 22 kolesarskih ekip na odru s spremljevalnim programom, 
  • 11:00, Trg Leona Štuklja: Start dirke Po Sloveniji, 
  • Potek dirke skozi mestno jedro Maribora: Trg Leona Štuklja - Ulica kneza Koclja - Koroška cesta - Strossmayerjeva ulica - Gosposvetska cesta - Mariborski otok.

Priložnost za promocijo

Največja kolesarska prireditev pri nas vsako leto pritegne več ljudi, ki si dogodek ogledajo bodisi v živo bodisi prek malih zaslonov, in letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Od svoje prve prireditve leta 1993 je dirka uspešno prestala že 24 izvedb in danes velja za vrhunski športni dogodek, ki se ga udeležujejo tudi najbolj zveneča imena svetovnega kolesarstva. Tudi letos v tem oziru ni izjema.

Dirka bi lahko pripomogla k večji prepoznavnosti kolesarstva, obenem pa je priložnost za mednarodno promocijo našega športa in gospodarstva, navsezadnje bo predvajana tudi na Eurosportu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice