Medtem ko sta si včeraj prvo mesto veleslaloma razdelili Američanka Mikaela Shiffrin in Petra Vlhova, pa danes že nestrpno čakamo na slalomske uspehe. 

Mikaela Shiffrin je zmagovalka zadnjih treh slalomov za Zlato lisico, lani v Kranjski Gori in v letih 2017 in 2015 v Mariboru, medtem ko je leta 2016 lisičkin slalom zaradi odjuge odpadel. Shiffrinova je zmagala na kar trinajstih od zadnjih sedemnajstih slalomov za svetovni pokal.

Vse štiri, kjer ji ni uspelo, je dobila vzhajajoča slovaška senzacija Petra Vlhova, ki je zmagala na zadnjem slalomu za svetovni pokal pred Mariborom v Flachauu.

Smučarki sta si v petek razdelili veleslalomsko zmago za 55. Zlato lisico. Tako da je nov zagrizen boj za lisičkin slalom in pohorsko kombinacijo že vnaprej zagotovljen.

V dobri formi pred svetovnim prvenstvom je olimpijska prvakinja v disciplini Frida Hansdotter, na svojo priložnost čaka tudi Švicarka Wendy Holdener, sicer olimpijska podprvakinja iz Pyeongchanga. Švedska veteranka je na Zlati lisici zmagala leta 2014, ko je bila ta v Kranjski Gori, ko je dosegla sploh svojo prvo zmago za svetovni pokal, Švicarki pa v slalomu in veleslalomu še ni uspelo zmagati, kar devetnajstkrat pa je bila v slalomu že na stopničkah ter drži neslavni rekord v zgodovini ženskega svetovnega pokal, poroča STA.

Na sobotnem slalomu za Zlato lisico, s prvo vožnjo ob 10. uri in drugo vožnjo ob 13. uri, bodo slovenske barve branile Ana Bucik, Meta HrovatNeja DvornikMaruša FerkKlara Livk in Andreja Slokar.

Javni žreb startnih številk v središču Maribora je te razdelil takole: številko 1 je dobila Avstrijka Katharina Liensberger, številko 2 Hansdotterjeva, številko 3 Shiffrinova, številko 4 Avstrijka Bernadette Schild, številko 5 Švedinja Anna Swenn Larsson, številko 6 Vlhova in številko sedem Holdenerjeva.

Slovenke pa imajo naslednje številke: Maruša Ferk 21, Ana Bucik 22, Meta Hrovat 29, Neja Dvornik 46, Klara Livk 56 in Andreja Slokar 62.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice