Kegljaški klub Lokomotiva Maribor prireja 4. mednarodni kegljaški turnir Lokos Open 2019. Zaenkrat že 110 prijavljenih.

Tritedensko tekmovanje v disciplini 120 lučajev posamezno bo potekalo od 20. avgusta do 8. septembra na klimatiziranem kegljišču KK Lokomotiva v železničarskem naselju Kolonija. Tako se bo v 12 tekmovalnih dneh in 114-urnem programu odvilo kar 228 nastopov.

Tekmovalni dnevi bodo potekali ob torkih (od 10. do 18. ure), četrtkih (od 12. do 20. ure) ter sobotah in nedeljah (od 10. do 22. ure).

Kaj turnir obeta?

Na turnirju bodo nastopili številni vrhunski kegljači in kegljačice, v soboto, 31. avgusta pa bo svoje spretnosti pokazala tudi celotna ekipa mariborskega Konstruktorja, aktualnega državnega prvaka.

Svojevrstna atrakcija letošnjega turnirja bo zagotovo tudi nastop prvega moštva KK Zaprešić, trenutno najboljše klubske ekipe na svetu. Gre za aktualne zmagovalce Lige prvakov 2019, svetovnega klubskega pokala 2018, evropskega pokala 2017, pokala NBC 2012 ter so hkrati šestkratni državni prvaki in večkratni pokalni prvaki Hrvaške.

Zanje bodo v četrtek, 29. avgusta, med 17. in 19. uro nastopili tudi profilirani kegljači, kot so Luka Bolanča, Matija Mance, Branko Manev, Bojan Vlakevski ... Do nedavnega je bil njihov član tudi Uroš Stoklas, ki pa je sedaj prestopil k nemškemu klubu SKC Staffelstein.

Na lanskem turnirju z novimi rekordi!

Na lanskem turnirju sta z novima rekordoma kegljišča zmagala Sandi Sajko (Konstruktor, 681) in najboljša kegljačica na svetu Hrvatica Ines Maričić (Victoria Bamberg, 653), ki je na letošnjem SP v češkem Rokycanyju še izboljšala svoj dotedanji svetovni rekord iz leta 2017 (678). Ta sedaj znaša 687 podrtih kegljev (moški je v posesti Madžara Tamasa Kissa s 734 keglji).

»Glede na imenitno igralsko zasedbo in odlično vzdrževano kegljišče upravičeno pričakujemo, da bodo doseženi novi rekordi, dokaj verjetno pri moških utegne pasti tudi magična 700-ica,« še pravijo pri KK Lokomotiva.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice