Zlata lisica se nezadržno bliža in intenzivne priprave že potekajo. Iztek Snežnega stadiona je že zasnežen in kot kaže bo proga za zadnjo tekmo v karieri Tine Maze pripravljena. Razkrivamo tudi program na Trgu Leona Štuklja.

Do Zlate lisice nas loči še manj kot mesec dni, saj bo ta na sporedu že prvi vikend v januarju. Trenutno potekajo intenzivne priprave, prav tako pa so že na voljo vstopnice. Naravnega snega še ni, a kljub temu je iztek Snežnega stadiona že zasnežen. Topovi delajo takoj, ko je vreme naklonjeno in kot zaenkrat kaže, bo delavcem uspelo pripraviti snežno podlago za zadnjo tekmo v karieri slovenske šampionke Tine Maze.

Vsaka minuta šteje

Časa za pripravo proge pa smučarski delavci na Pohorju nimajo na pretek. Tekmovanje za Zlato lisico je namreč vse bližje in snežna kontrola je na sporedu 30. decembra. Do takrat mora biti progra dobro pripravljena. Tako seveda proga trenutno ni odprta za smučanje, se pa v izteku sankajo otroci.

Tudi Andrej Verlič, koordinator smučarske dejavnosti pri Marpromu je priznal, da jih čaka še veliko dela, da bodo lahko kvalitetno pripravili progo. Proga pa bo za smučarje do Zlate lisice zaprta. Vprašanje, ali to velja tudi za Tino Maze, je pospremil le s smehom. Tako se lahko zgodi, da bo v primeru, če bo proga ustrezno pripravljena, na njej priprave pred zadnjo tekmo v svoji karieri opravila Mazejeva.

Obeta se pravi smučarski praznik

Iztek smučišča trenutno še sameva, a kmalu se bo tu trlo navijačev. Dejstvo, da se bo na Zlati lisici od svoje šampionske kariere poslovila Tina Maze in da slovenske smučarke nizajo vse boljše rezultate pomeni, da se v Mariboru pričakuje pravi smučarski praznik. Predvsem veleslalom bo poleg Tininega slovesa zanimiv zaradi Ane Drev, ki velja trenutno za eno najboljših veleslalomistk sveta, na njem pa bo po vsej verjetnosti nastopila tudi nova mariborska šampionka Ilka Štuhec.

Karte za največji smučarski dogodek na Pohorju so že na voljo, organizatorji Zlate lisice upajo le, da jim bo na roko šlo vreme. V tem primeru je spektakel zagotovljen in pričakuje se lahko rekordni obisk.

Kaj pomeni Zlata lisica za Maribor?

Zlata lisica pa ima za mesto Maribor, kot ena izmed najodmevnejših športnih prireditev v Sloveniji, velik pomen. Velja za pravi praznik ne le vseh domačinov, temveč tudi za gostince in hotelirje, ki si ob prihajajočih lisičkah že manejo roke.

Kot je pred časom povedala Tanja Srečkovič iz Zavoda za turizem Maribor - Pohorje, povprečni obiskovalec Zlate lisice v Mariboru povprečno zapravi 30 evrov.

Zlato lisico bo začinila Big Foot Mama

Organizatorji pa so razkrili tudi program dogajanja ob Zlati lisici, ki bo potekal na Trgu Leona Štuklja. Poleg javnih žrebanj štartnih številk in razglasitev rezultatov, bo poskrbljeno tudi za glasbene navdušence. Tako bo v petek 6. januarja po žrebu štartnih številk za sobotni veleslalom nastopila skupina Lačni Franz, v soboto po razglasitvi rezultatov in žrebu številk za nedeljski slalom pa bo Mariborčane razgrela Big Foot Mama.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice