FOTO: Jure Banfi
Zimski prestopni rok je v Ljudskem vrtu do sedaj precej miren. Kot prva pa vijoličaste zapuščata mlada nogometaša, ki v prvi ekipi nista dobila priložnosti. Štor in Koblar se selita v Kidričevo.

Z namenom ustreznega selekcioniranja, kot so pri NK Maribor obrazložili prestopa, se Luka Štor in Luka Koblar selita v Kidričevo k Aluminiju. Omenjena v prvi ekipi Maribora nista dobila priložnosti, zato bosta svoj talent skušala razviti v tretjeuvrščeni ekipi slovenskega prvenstva.

Štor je z Mariborom prekinil pogodbo in prestopil, Koblar pa se v Kidričevo seli kot posojen nogometaš vijoličastih.

Nadarjeni napadalec, ki se ni znašel med člani

Zdaj 20-letni napadalec je blestel v dresu kadetov in mladincev Maribora, kjer je bil tudi najboljši strelec. A svojih golgeterskih sposobnosti še ni uspel prenesti na člansko raven, trener Darko Milanič pa ga je pogosto preizkušal na desnem bočnem položaju. Lani je prve prvoligaške minute dočakal v dresu Aluminija, kamor je bil posojen v spomladanskem delu. Zdaj bo Štor postal polnopravni član prvoligaša iz Kidričevega.

Mladi branilec po prvoligaške minute

V nadaljevanju prvenstva bo prve minute v 1. SNL skušal nabirati 19-letni Koblar, ki se najbolje znajde v osrčju obrambe. Po končanem mladinskem stažu je treniral s prvo ekipo vijoličastih, a priložnosti za igro ni dobil. A na visokega branilca športni direktor Zlatko Zahović več kot očitno računa v prihodnosti, saj se v Kidričevo seli kot posojeni nogometaš do konca letošnje sezone.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice