Slika je simbolična.
Vijolični so se v Kopru pomerili z domačo ekipo.

Danes poteka 17. krog Prve lige Telekom Slovenije.

Koprčani na domači Bonifiki niso klonili že vse od konca septembra, današnja tekma bo pokazala, če bodo na domačem terenu tudi proti vijoličnim ubranili svoje barve. 

Za Mariborčane danes ne bo igral Ilija Martinović, ki si je rdeči karton prislužil že na začetku tekme proti Goričanom, ki so jih vijolični sicer ugnali. Kakšen bo pa položaj na lestvici po tekmi v Kopru?

Maribor pa danes, prav na dan tega obračuna, praznuje 60 let svojega obstoja. Vijolični so svojo pot začeli 12. decembra 1960, do danes pa so si prisvojili kar 15 naslovov državnega prvaka. Mariborski klub je tudi edini, ki je igral v skupinskem delu lige prvakov in evropske lige.

KOPER: Vargić, Palčič, Rajčević, Žužek, Jozinović, Dodlek, Jelić Balta (46' Knežević), Stevanović (46' Pejić), Barišič, Vršič, Mulahusejnović. Klop: Adam, Cerovec, Mišić, Mlakar, Guberac, Knežević, Krajinović, Pejić, Spinelli. Trener: Miran Srebrnič.

NK MARIBOR: Jug, Klinar, Pihler, Peričić, Kolmanič, Vrhovec, Cretu, Repas, Požeg Vancaš, Kronaveter, Matko. Klop: Handanović, Obreht, Uskoković, Dervišević, Mihelič, Kotnik, Mlakar, Mešanović, Tavares. Trener: Mauro Camoranesi.

Rumeni karton: Žužek (14), Požeg Vancaš (28), Rajčević (40)

»To je za klub zelo pomemben dan, želeli smo si zmagati,« je povedal mariborski kapetan Aleks Pihler.

»Maribor je zasluženo zmagal. Mislim da smo jih preveč dovolili,« je ob koncu tekme povedal Dare Vršič

Začetek tekme ob 20:15.

21' GOOL Blaža Vrhovca za Maribor. Gostje vodijo!

Konec prvega polčasa.

Začetek drugega polčasa. 

67' Dare Vršič zadel GOL za Koprčane. Živi zid Maribora ni bil učinkovit.

85' GOOOOOL! Jana Repasa za vijolične! Mariborčani prevzamejo vodstvo. 

Štiri minute sodnikovega dodatka.

Konec tekme. Zmaga Maribora.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kaco (nepreverjen)

Maribor je bil ves čas srečanja boljši nasprotnik in zasluženo zmagal. A v Ljubljani zopet podarjena zmaga Olimpiji po zaslugi 'sodnika' Mertika. Ni dosodil očitne 11-metrovke za Tabor in tudi drugi gol olimpije je sporen. Ta sodniška organizacija je podn od podna. Vse napake sodnikov na igrišču in v privat življenju tolerira. Ve se kdo vodi to 'organizacijo'.

Starejše novice