Foto: Rokometni klub Maribor Branik
Rokometaši Rokometnega kluba Maribor Branik so v zadnjem tednu priprav pred nadaljevanjem sezone 2019/2020. Prva uradna tekma bo na sporedu že to soboto.

To soboto, 25. januarja, ob 18. uri se bodo Mariborčani v Pokalu Slovenije srečali z ekipo Rokometnega društva Moškanjci-Gorišnica. To bo tekma šestnajstine finala.

Ekipa je zimski premor izkoristila za sanacijo poškodb, ki so v jesenskem delu močno otežile delo strokovnega štaba, hkrati pa je bila to tudi prva priložnost za daljše priprave pod vodstvom trenerja Davorja Rokavca. Vijoličasti so januarja predstavili tudi novega igralca, zunanjo vrsto je okrepil Marko Kobetić.

V rednem delu Lige NLB bo Maribor odigral še sedem tekem. Prvi nasprotniki bodo vodilni Celjani, ki so v tej sezoni po 15 krogih še vedno 100-odstotni. Obračun v dvorani Zlatorog je na sporedu v soboto, 1. februarja, ob 18. uri.

Trener Rokometnega kluba Maribor Branik Davor Rokavec je povedal, da sta za rokometaši dobra dva tedna zelo intenzivnih treningov: »Tudi v tem tretjem tednu nadaljujemo v podobnem slogu. Fantje vse skupaj dobro sprejemajo, so utrujeni, a vedno opravijo vse, kar od njih zahtevamo. Glede na treninge in visok ritem, ki ga držimo na treningih, forma v soboto še ne bo takšna kot v nadaljevanju prvenstva. Če bi bila, bi nekaj delali narobe. Kljub temu pa sem prepričan, da so fantje že zdaj dobro pripravljeni in da bomo v pokalu uspešno preskočili prvo oviro ter se nato osredotočili na zbiranje točk v prvenstvu.«

Kapetan Rokometnega kluba Maribor Branik Tadej Sok je poudaril, da so trdo delali in se na nadaljevanje sezone dobro pripravili: »Jesenski del, kjer smo bili res pod nivojem, je za nami, iz vseh napak. ki smo jih delali, smo se trudili izluščiti najbolje in delali na tem, da se nam v tem drugem delu prvenstva napake ne bi ponavljale. Ravno zaradi tega smo odigrali kar nekaj pripravljalnih tekem, kjer mislim, da je bil viden napredek v naši igri in miselnosti. Tudi z Davorjem smo zdaj skupaj že več kot dva meseca, posledično izgovorov o nepoznavanju in neuigranosti v spomladanskem delu ne sme biti.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice