S koncem avgusta se je v Sloveniji zaključilo poletno prestopno obdobje za nogometaše, v Mariboru pa so tik pred zdajci potrdili prihod dolgo iskanega napadalca.

Mariborski dres je oblekel Ognjen Mudrinski, ki ga je Štajercem do konca posodila poljska Jagiellonia, vijoličasti pa so si zagotovili tudi možnost odkupa.

Devetindvajsetletnik za spremljevalce srbskega in hrvaškega nogometa ni neznanka, v letošnji sezoni pa ga bomo spoznali še na slovenskih zelenicah.

Srbski napadalec je v domačem prvenstvu igral tudi za Crveno zvezdo, najuspešnejši pa je bil kot član subotiškega Spartaka in Čukaričkega.

Nogometaš, ki se lahko pohvali z nemško in švicarsko izkušnjo, se je sredi leta 2019 preselil na Poljsko, a ga je Jagiellonia v začetku lanskega leta posodila hrvaški Gorici. Na Hrvaškem je dosegel 13 golov.

Znova bo združil moči z Nemanjo Mitrovićem

»Vse se je zelo hitro odvilo, dan prej smo navezali stike, zdaj pa je že sklenjen dogovor. Dejansko lahko rečem, da se je zgodilo pet pred dvanajsto. 

Priznam, da nisem veliko razmišljal, ko sem slišal za možnost selitve v Maribor. Takoj sem rekel, da sem za. O Mariboru ni treba izgubljati besed,« pravi Mudrinski.

Izkušeni napadalec se je o klubu pozanimal pri Nemanji Mitroviću, s katerim sta si slačilnico delila že na Poljskem, povprašal je tudi Gorana Šukala, soigralca iz vrst nemškega Greuther Fürtha. 

V hrvaški ligi je dodobra spoznal tudi delo Simona Rožmana:

»Veliko pomeni tudi spoznanje, da poznam trenerja Simona Rožmana, ki je vodil moštvo Rijeke, ko sem bil na Hrvaškem pri Gorici. Poznam njegove metode dela in način igre. Z velikim zadovoljstvom sem sprejel ponudbo in komaj čakam, da se pridružim moštvu.«

V Ljudski vrt prinaša izkušnje

Strateg Maribora je tako dočakal prihod dolgo iskanega napadalca. V javnosti je krožilo veliko imen, že zgodaj poleti se je omenjalo Sandra Kulenovića, ki je bil v igri za prihod tudi ob koncu avgusta. Član Dinama se je odločil za selitev v Lokomotivo.

»Ognjen Mudrinski združuje, kar smo iskali. Gre za igralca, ki je zabijal gole v različnih ligah, ob tem pa je zelo izkušen. 

Verjamemo, da bo dodana vrednost tej mladi ekipi, ki potrebuje nekoga, ki bo ne samo na igrišču, ampak tudi značajsko pomenil dobrodošlo novo moč,« Marko Šuler predstavlja novega člana kluba.

Športni direktor Maribora je ob tem priznal, da so se vijoličastim v konici napada ponujale številne možnosti. O Mudrinskem je dejal, da velja za vplivnega igralca in da bo Mariboru prinesel tisto, kar klub potrebuje.

Bo srbski napadalec potrdil pričakovanja Korošca?

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice