Foto: Jure Banfi
Štajerski derbi v knežjem mestu kljub zahtevnim pogojem za igro ni razočaral. Zaradi obilnega deževja je usoda tekme nekaj časa visela v zraku, po rezultatskem preobratu pa so se zmage veselili Mariborčani.

Obračun so bolje odprli gostitelji, ki so z goloma Žana Zaletela in Jona Šporna vodili z dvema goloma prednosti, ob tem pa so si pripravili še nekaj izrednih priložnosti. Vnovič se je z nekaj posredovanji izkazal Ažbe Jug.

Gal Gorenak je s prvencem zaostanek znižal tik pred odmorom, Maribor pa je odlično vstopil tudi v nadaljevanje srečanja. Nino Žugelj je v 47. minuti poravnal izid, popoln preobrat gostov pa je po podaji iz kota dokončal rezervist Ilija Martinović.

»V tej igri se nismo znašli, kot bi si želeli«

Zasedba iz Ljudskega vrta je po dveh evropskih zmagah tudi v državno prvenstvo zakorakala z zmago. Simon Rožman je po preobratu dejal, da takšne tekme ekipo še bolj povežejo. Je pa ob tem priznal, da je bila podoba ekipe po spremembi postavitve boljša, saj so Celjani v uvodu obračuna izpeljali nekaj nevarnih akcij.

»V izjavi pred tekmo sem dejal, da nam je dež 'ubil' strategijo. Nismo želeli menjati že v uvodu dvoboja, dolgo sem čakal in vztrajal. Se je pa nato pokazalo, da je bila odločitev za spremembo sistema in igranje s tremi v zadnji vrsti pravilna. V igro smo skozi tekmo vnesli nekaj sprememb in lahko smo veseli, ko je izplen uspešen,« je dejal.

»V prvem polčasu smo želeli igrati na silo, hoteli smo se prilagoditi pogojem in igrati na preskok. Kasneje se je stanje igrišča zelo izboljšalo in je bilo možno odigrati precej akcij. V tej igri se nismo znašli, kot bi si želeli,« se je Rožman ozrl na prvi polčas in dodal, da si ob pogledu na stanje igrišča ni želel odigrati srečanja.

Foto: Jure Banfi

Po prekinitvi tekme so se razmere za igro izboljšale. V drugem polčasu pa je bila boljša tudi podoba Maribora: »Ob polčasu smo se umirili, šli v smer, ki jo želimo. Nadzorovali smo drugi del tekme, v igro vnesli nekaj sprememb, kar nam je dobro uspelo. Igralci s klopi so pokazali, da so pri stvari. Zame je to velika zmaga in velik preobrat.«

Rožman poziva k potrpežljivosti

Maribor s pomladitvijo ekipe vstopa v novo zgodbo, Rožman pa poziva k potrpežljivosti: »Naše privržence prosim, naj bodo potrpežljivi v trenutku, ko nam ne bo šlo. Ekipa še nima izkušenj, z dobrimi rezultati pa bomo rasli. Ne delam si utvar, da bo uspešna vsaka tekma in bodo mladeniči vsakič igrali na vrhunskem nivoju. Jih je pa potrebno podpreti. Odločili smo se za takšno pot, za tem sem pripravljen stati in plačati ceno.«

Rožman je po zmagi pohvalil karakter ekipe, ki bo na novi preizkušnji že v četrtek. Štajerci v drugem krogu kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige gostujejo pri švedskem Hammarbyju.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice