Foto: Jure Banfi
Počasi se prebuja tudi Ljudski vrt, ki bo nogometaše Maribora po zimsko-prazničnem premoru sprejel jutri. Nocoj se bo ekipa zbrala na tradicionalni večerji v središču mesta.

Nogometaši mariborskega prvoligaša priprave na nadaljevanje sezone, v katerem bodo napadali naslov državnega prvaka, pričenjajo s torkovim dopoldanskim treningom.

Radovan Karanović, ki bo ekipo po uspešnem zaključku jeseni vodil tudi v drugem delu prvenstva, bo svoje varovance pozdravil že v večernih urah ponedeljka, ko se bodo Štajerci zbrali na skupni večerji.

Za zdaj ne gre pričakovati novih obrazov, že pred časom pa so v Mariboru razkrili, da se je med vijoličaste vrnil Luka Uskoković.

Črnogorski branilec je bil poleti eden od številnih nogometašev, ki niso podaljšali pogodbe s klubom.

Čeprav za zdaj iz Mladinske ulice 29 še ni bilo novic o večjih kadrovskih premikih, pa to ne pomeni, da v vodilni ekipi Prve lige Telemach ne bo prišlo do sprememb.

Voloder naslednji izvozni adut?

Konec decembra so bile najglasnejše govorice o prestopu Roberta Voloderja, ki je bil v prvi polovici sezone eden najvidnejših členov štajerske zasedbe. 

Mariborski športni direktor Marko Šuler je že po koncu jesenskega dela prvenstva sporočil, da je klub Nemca, tako kot Antoina Makoumbouja, odkupil v svojo last. Že tedaj se je šušljalo, da ima branilec balkanskih korenin nekaj snubcev.

Klub iz Ljudskega vrta je v primerjavi z odškodnino, ki se mu nasmiha, Kölnu nakazal vnaprej dogovorjen »simboličen« znesek.

Je pa potrebno dodati, da naj bi si nekdanji klub Milivoja Novakovića zagotovil delež zneska naslednjega prestopa.

Osrednjega branilca Maribora si je, kot je pisala Nogomania, najbolj močno želeli pri ameriškem Sportingu iz Kansas Cityja, višina odškodnina pa naj bi po naših informacijah štela sedemmestno številko. 

Ni skrivnost, da bodo morali v mestu ob Dravi v primeru prestopa zapolniti nastalo izpolnjeni položaj. Ena od želja je Vanja Drkušić, a si kapetana Brava, ki mu poleti poteče pogodba, v svojih vrstah želi skoraj polovica slovenske lige.

Kaj bo z Vrhovcem?

Še večja luknja bi nastala, če bi mariborske vrste zapustil Blaž Vrhovec. Dolgoletni član 15-kratnih državnih prvakov spada med redke nogometaše Maribora, ki so vstopili v zadnje pol leta pogodbe.

To pomeni, da se lahko reprezentant Slovenije brez ovir pogovarja z morebitnimi poletnimi snubci, Nogometni klub Maribor pa ima z morebitno zimsko prodajo še zadnjo možnost, da z njim zasluži vsaj še nekaj malega.

Po informacijah, s katerimi razpolaga Mariborinfo, se 29-letnika povezuje predvsem s selitvijo v Italijo.

Vprašanje le, koga potem postaviti na njegov položaj? To, kako pomemben je Vrhovec v mariborski igri, je bilo najbolj vidno na tekmi v Murski Soboti, ko so Štajerci brez izkušenega vezista doživeli edini ligaški poraz pod taktirko Karanovića.

Kdo je še opozoril nase?

Marko Šuler je v decembrskem pogovoru za klubsko spletno stran namignil, da je nekaj mariborskih nogometašev zanimivih tujim klubom, vendar, povsem razumljivo, ni postregel z imeni.

Ni nepomembno, da je sodelovanje s klubom pred tedni podaljšal tudi Nino Žugelj, ki ga lahko izpostavimo kot tistega med mlajšo falango nogometašev, ki so jeseni najbolj glasno opozorili nase.

Po prihodu Radovana Karanovića je svoje predstave dvignil tudi Jan Repas, ki naj bi se po naših informacijah ravno tako nagibal k novi selitvi na tuje. Epizoda s francoskim Caenom se mu sicer ni ravno posrečila.

Ob že omenjenem Žuglju so nove pogodbe s klubom podpisali tudi Martin Milec, Nemanja Mitrović, Vid Koderman, Mirko Mutavčić in Žan Vipotnik, ki pa se bo spomladi najverjetneje kalil na posoji.

Kako pestro bo zimsko kadrovanje v Ljudskem vrtu? Več o tem bo morda znanega že ob jutrišnjem pričetku priprav.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice