Foto: Jure Banfi
Po desetletju delovanja v strokovnem štabu članskega moštva Nogometnega kluba Maribor Saša Gajser odhaja novim izzivom naproti.

Ob začetku nove vijol’čne zgodbe iz Ljudskega vrta prihaja še ena odmevna kadrovska novica. Saša Gajser se po desetletju delovanja v strokovnem štabu članskega moštva poslavlja od Ljudskega vrta.

»Slovesa nikdar niso prijetna. Ker gre za dolgo skupno obdobje, so prisotna tudi čustva, posebni občutki. Ostaja ogromno nepozabnih spominov, trofej, zmag in dragocenih delovnih izkušenj To so bila moja najlepša športna leta, zato bi ob tej priložnosti posebno zahvalo namenil tudi vsem navijačem, Violam, ki so bili, so in bodo s svojo podporo pomemben, sestavni del vijol'čnega mozaika. Kluba nikdar ne morem zapustiti, fizično ne bom prisoten, bom pa ostal v vlogi navijača. Najprej si bom vzel čas za počitek, za družino, potem pa se bom v prihodnjem obdobju usmeril k nadaljnjemu izpopolnjevanju in poiskal nove nogometne izzive,« je za uradno klubsko spletno stran odločitev pojasnil Gajser.

»Ob pobudi in želji, izraženi z njegove strani, Saša Gajser zaključuje dolgoletno zgledno ter nadvse uspešno sodelovanje z Nogometnim klubom Maribor. Saša se je odločil, da se povsem umakne iz delovanja kluba. Takšne poteze niso lahke, odločitev spoštujemo in razumemo. V takšni situaciji samo veliki gospodje lahko sprejmejo takšno odločitev, kar v športu ni vedno pogost pojav. Pri Nogometnem klubu Maribor se mu vsi v klubu, glede na prehojeno skupno pot in vse, kar smo prestali skupaj, iskreno zahvaljujemo za prispevek. Zaradi tega bo imel Saša Gajser posebno mesto v klubu, vrata mu bodo vedno odprta, na nadaljnji, nedvomno obetavni trenerski poti pa mu želimo obilo športnih uspehov,« je klubsko stališče predstavil športni direktor Marko Šuler.

Saša Gajser je v vijoličastem aktivno sodeloval v različnih vlogah. Najprej je kot igralec zbral 22 nastopov v članskem moštvu in prispeval delež k osvojitvi prve pokalne trofeje v samostojni Sloveniji leta 1992 z zadetkom iz enajstmetrovke v finalnem dvoboju proti Olimpiji. 

Januarja 2010 se je v novi vlogi vrnil v Ljudski vrt. Sprva kot trener v nogometni šoli, prevzel je selekciji U13 in U10, v sezoni 2011/12 pa se je preselil v slačilnico članskega moštva in 24. avgusta 2011 postal pomočnik trenerja, ki je ob aktivnem sodelovanju na treningih v prejšnjih letih opravljal pomembne naloge pri skavtiranju naslednjih nasprotnikov ali kot nazadnje po odhodu Maura Camoranesija tudi vlogo začasnega trenerja.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hej hoj (nepreverjen)

Srečno Gajsi!

Ragnar The King (nepreverjen)

do je to saša gajzer

Starejše novice