FOTO: Jure Banfi
Bleda podoba Maribora je v Kidričevem dobila nadaljevanje. Vijoličasti so v sosedskem obračunu doživeli tretji ligaški poraz sezone, nezadovoljstvo pa so po tekmi pokazali tudi navijači.

Mariborčani so se z bližnjega gostovanja pri Aluminiju vrnili sklonjenih glav. Kidričani so se v štajerskem spopadu veselili prve ligaške zmage, za nameček pa so sosedom zabili kar tri zadetke.

Tudi odhod dosedanjega pomočnika Aleša Kačičnika ni zalegel, Maribor je še tretjič zapored ostal brez zmage in v Kidričevem doživel manjše ponižanje. 

Kidričani so namreč v sedmih krogih prvenstva dosegli dva zadetka, včeraj so mrežo tekmeca iz Ljudskega vrta zatresli kar trikrat in z zmago okrepili svojo samozavest.

Prvi gol tekmo usmeril v neželeno smer

»Glede želje in agresivnosti smo bili podobni, Aluminij pa se je predstavil v kakovostnejši luči, predvsem kar se tiče doseganja zadetkov, za kar se igra nogomet. 

Uvod je bil zelo dober, smo pa vedeli, da bo prvi zadetek tekmo usmeril v eno ali drugo smer. Pripravili smo si izrazite priložnosti, ki pa jih nismo realizirali.

Gole smo prejeli v času naše prevlade in tekma je šla v neželeno smer,« je po porazu dejal Simon Rožman.

Strateg Maribora je imel precej težav s sestavo enajsterice, saj sta zaradi bolezni odpadla oba leva bočna branilca. 

Vida Kodermana in Gregorja Sikoška je na levi strani zamenjal Martin Milec, ki pa je tekmo zaradi poškodbe končal že ob polčasu. Tako je v nadaljevanju srečanja ob levi stranski črti igral Robert Voloder.

V napadu ne steče

Vstop v obračun je bil obetaven. Mariborčani so si že v uvodnih minutah pripravili dve priložnosti, a je bil novinec Ognjen Mudrinski ob debiju obakrat za korak prekratek.

So pa bili učinkovitejši gostitelji. Nik Marinšek je v 14. minuti kaznoval novo napako v zadnji vrsti vijoličastih. Rožman priznava, da se napake ponavljajo že nekaj časa:

»V fazi obrambe je veliko individualnih napak, vsaka nas kaznuje. Ta segment igre moramo popraviti, igralci pa morajo prevzeti večjo odgovonost,« pravi Rožman, ki ne pozna pravega razloga, zakaj toliko napak posameznikov.«

Strokovnjak iz Štor dodaja, da se je sam že pred prvenstvom zavedal, s kakšno ekipo razpolaga, strokovni štab pa še vedno verjame v fante, saj na treningih izpolnjujejo vse naloge. Priznava pa, da je liga izenačena in ni večjih razlik v kakovosti.

Razpad v zaključnih minutah

Kidričani so zmago potrdili v končnici dvoboja, ko je z bele točke zadel Aljaž Krefl, v sodniškem dodatku pa je v polno meril Rok Kidrič.

Strateg Maribora je že pred dvobojem opozoril, da bo prvi zadetek tekmo usmeril v eno ali drugo smer, Aluminij pa se je po vodstvu postavil v obrambni blok, ki ga je bilo težko izigrati.

Gostitelji so po prvem golu še nekajkrat zapretili proti vratom Ažbeta Juga, ki je, ironično, z nekaj odličnimi posredovanji verjetno odigral najboljšo tekmo sezone.

Kako naprej?

»Vsak se mora pogledati v ogledalo. Pri prejemanju zadetkov se nam ponavljajo napake, mislim, da to ni stvar treninga.

Na drugi strani moramo ekipo umiriti v fazi realizaciji, saj na zadnjih tekmah ni na nivoju NK Maribor,« poudarja Rožman.

Razume nezadovoljstvo navijačev

»Nezadovoljstvo navijačev je upravičeno. Ambicije so visoke, z vsem spoštovanjem do nasprotnika, pa ne pokažemo razlike v kakovosti,« po tretjem ligaškem porazu še pravi trener petnajstkratnih prvakov.

Nekdanji strateg Celja, Domžal in Rijeke je zatrdil, da dogajanje v pisarnah ni vplivalo na njegovo pripravo na tekmo, je pa potrdil, da je razočaran nad predstavo svojih varovancev.

Razočarani so bili tudi navijači, ki so prišli v Kidričevo, predvsem po dveh zadetkih v končnici srečanja. To je zmotilo tudi Rožmana:

»Vsi se moramo zavedati pomena dresa in zakaj navijači hodijo na tekme. Odnos po drugem zadetku ni takšen, kot bi si ga želel.

Skušamo obdržati mirnost in fante spodbujati. Verjemite, da so tudi oni že v obdobju frustracije.«

Mariborčane zdaj čaka nov teden treningov, konec tedna pa nova zahtevna preizkušnja. V nedeljo v Ljudski vrt prihaja Mura, ki bo v Mariboru »gostovala« že v četrtek, ko jo čaka spodad z Vitessejem.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

lutkica rožman, imaš 3 možnosti - prva je da javno poveš da imaš občutek da nekdo po navodilih nekoga ruši klub in se namerno igra slabo (isto je blo pod jakirovičem in camoranesijem), druga možnost je da javno poveš da je šuler pripeljal cel kup zanič igralcev in da je s tem smešnim kadrom 3-4 mesto žal maksimum, tretja možnost pa je da boš tiho ampak potem si izključno ti krivec za vse IN LAHKO TAKOJ SPIZDIŠ

Rožman - vijolica (nepreverjen)

Ja in Šuler sva najpametnejša in ne jebeva nikogar. Sva kot črni fašist jajovec.

Rožman - vijolica (nepreverjen)

Vagina vam čebula vsem vam!!!!

In reply to by Rožman - vijolica (nepreverjen)

Čergoli (nepreverjen)

Vrnil se bo CAR ZAHO IN BO VSE UREDIL

Čergoli (nepreverjen)

Blizu krogom NK Maribor sem izvedel, da opica Vali prevzema Maribor.

In reply to by Čergoli (nepreverjen)

Čergoli (nepreverjen)

Rasto imenovan Bananaš začne z velikimi količinami dobave banan v Ljudski vrt.

In reply to by Čergoli (nepreverjen)

Čergoli (nepreverjen)

Simonček si se pogledal in videl usrano opico????

Čergoli (nepreverjen)

Ti in pračlovek Šula sta največja nakladača v 1.SNL večja kot opica Vali.

In reply to by Čergoli (nepreverjen)

Starejše novice