Ta konec tedna je na sporedu štajersko-prekmurski derbi. Črno-beli so imeli prejšnji konec tedna prosto, saj je bila tekma z Domžalami prestavljena.

V Fazaneriji se v soboto zvečer obeta pravi praznik nogometa. Na vrsti je prvi štajersko-prekmurski derbi v letošnji sezoni. Po besedah trenerja Nogometne šole Mura Anteja Šimundže gre še za eno evropsko tekmo, saj je Maribor evropska ekipa, ki že nekaj let dobro zastopa slovenki nogomet v Evropi.

»Z naše strani je po prostem vikendu izjemno veliko pričakovanje predvsem dojemanja tekme in kako nadaljevati na evropskem nivoji,« je dejal.

Matic Maruško pravi, da se zavedajo, da je pred njimi težka tekma, »poznamo kvalitete Maribora, vendar se zavedamo tudi svojih«, pravi Maruško in dodaja, da verjame v pozitiven rezultat za Muro. 

Na voljo le še nekaj vstopnic

Mura lani v prvenstvu proti Mariboru ni izgubila niti enkrat. Šimundža želi, da se pozitiven trend nadaljuje. Novinca Marko Brkić in Fejsal Mulić bosta proti Mariboru že konkurirala za mesto v ekipi, saj sta dobila pravico nastopa. S treningi je po odsotnosti zaradi poškodbe začel tudi Nino Kouter.

Tribune Fazanerije bodo ponovno pokale po šivih. Za jutrišnjo tekmo med Muro in Mariborom je namreč prostih le še 250 sedežev v hramu prekmurskega nogometa.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice