Mura si je priborila prvoligaško vstopnico in že načrtuje gradnjo ekipe za naslednjo sezono. Preverili smo ugibanja, ali bo črno-bele še naprej vodil Ante Šimundža.

Ante Šimundža v Murski Soboti uživa veliko podporo navijačev in tistih, ki jim je pri srcu črno-bela barva. Marsikateremu navijaču Mure zato namigovanja, da bi se strateg črno-belih lahko preselil na klop vijoličastih, ne da spati. Strategu Mure se izteka pogodba, nove pa vsaj za zdaj še ni podpisal. A tudi to bi se lahko spremenilo že v kratkem.

»Vsi skupaj smo najprej čakali, da uresničimo cilj in se prebijemo v prvo ligo. Že jutri pa začnemo intenzivne pogovore z Antejem, igralci in vsemi ostalimi. Tako organizacijsko, kot kadrovsko. Navijači so definitivno lahko pomirjeni,« nam je včeraj po koncu srečanja povedal Robert Kuzmič, član upravnega odbora NŠ Mura in človek, ki je v Muro pripeljal Ruse.

Mura na prvem mestu

Dogovori med Muro in Šimundžo po naših informacijah že potekajo, v preteklih dneh pa naj bi storili korak bližje k nadaljevanju sodelovanja.

»Z Muro smo v dogovorih, eno stvar smo ravno zdaj premostili in verjamem, da bomo na koncu vsi zadovoljni,« pravi Šimundža, ki Muro glede prihodnosti daje na prvo mesto, zato gre pričakovati, da bodo v teh dneh zagotovo stekli še bolj intenzivni pogovori.

NK Maribor: Navijači, ne skrbite!

Namigovanja, da Darko Milanič zaradi spora s športnim direktorjem Zlatkom Zahovičem zapušča mariborsko klop, je v petek objavil časnik Delo. Po njihovih informacijah je najbližje vrnitvi na mariborsko klop prav stari znanec Ante Šimunžda. Milanič je sicer šele pred nekaj meseci podaljšal svojo pogodbo vse do konca sezone 2021, kar pomeni, da bi morebitni odhod Maribor lahko stal več sto tisoč evrov. 

Namigovanja so v Nogometnem klubu Maribor zavrnili. 

»Navijači, ne skrbite! Klub je povsem osredotočen na tekmo v Krškem in preostale do konca sezone. Trener Darko Milanič ima pogodbo do 2021 in ne glede na ponudbe, ki jih potencialno ima, bo pogodbo oddelal do konca, ker ima popolno zaupanje športnega dela in navijačev. Razumemo, da je prvenstvo v zaključni fazi, da se bliža prestopni rok in da se pojavljajo razne novice. Toda klub je usmerjen le k naslednji tekmi v soboto, potem k derbiju in je lačen lovorik,« je klubsko stališče predstavil Miran Pavlin.

Šimundža zadovoljstva ob uspehu, ki ga je dosegel z Muro, ne more skriti: »Občutki so fenomenalni. Ogromno dobrega in trdega dela je za nami. Fantje so si to popolnoma zaslužili. Naša dominanca skozi prvenstvo ni bila slučajna. Vsi od prvega do zadnjega si zaslužijo pohvalo,« je še povedal strateg črno-belih.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice