Se še spomnite Klitona Bozga? V napadu Maribora in Olimpije je predstavljal strah in trepet slovenskih vratarjev, zdaj se bo na slovenskih zelenicah predstavil tudi sin nogometne legende.

Ptujska Drava je v petek registrirala znano ime slovenskih nogometnih igrišč. Moštvu iz najstarejšega slovenskega mesta se je pridružil Kliton Stavri Bozgo.

Sin legendarnega Klitona Bozga, nekdanjega napadalca Maribora in Olimpije, se bo prvič predstavil na zelenicah 2. SNL. Devetnajstletnik se v Slovenijo vrača po štirih letih igranja v Avstriji, leta 2017 je še kot kadet zapustil Ljudski vrt. 

V avstrijskem Mödlingu rojeni nogometaš je pri severnih sosedih odigral 53 uradnih tekem, nogometaš sredine igrišča je bil nazadnje član Ragnitza.

Za Dravo igral tudi oče

Oče Kliton še danes spada med najboljše napadalce v zgodovini slovenske lige, v zadnjem obdobju pa smo ga lahko večkrat opazili kot gosta v televizijskih prenosih tekem slovenskega prvenstva.

Od Albanca, ki pa se je že pred leti ustalil na Štajerskem, sta učinkovitejša zgolj Marcos Tavares in Štefan Škaper. S 109 goli zaseda tretje mesto večne ligaške lestvice.

Danes 49-letni Bozgo se je v Slovenijo preselil že leta 1993, ko je oblekel dres Maribora, po vmesnem obdobju pri Olimpiji pa se je z vijoličastimi prebil tudi v skupinski del UEFA Lige prvakov.

V Sloveniji je igral tudi za Muro 05 pa tudi Dravo. V ptujskem klubu je po tretji epizodi z Mariborom vknjižil zgolj pet uradnih nastopov.

Ptujčani so novo sezono odprli s točko v dvoboju z Beltinci, v drugem krogu 2. SNL pa bodo gostovali v Dekanih.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Eden redkih z velikim A ...

Vauuuu (nepreverjen)

Toni je legenda Maribora !

Starejše novice