Foto: Instagram, Timi Zajc
Prvi dan svetovnega prvenstva v poletih v Planici je prinesel veliko razočaranje za slovenski tabor. Predstave naših orlov so bile skromne.

Anže Lanišek je v poskusni seriji poletel do osebnega rekorda (234,5 metra), na koncu pa zaradi ponesrečenega skoka v prvi seriji pristal na 17. mestu.

Ostali trije, Bor Pavlovčič, Domen Prevc in Timi Zajc, so s svojimi nastopi razočarali. Zajc je prvi tekmovalni dan pristal na skromnem 27. mestu. 

V Planici letos Slovenijo zastopajo Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Žiga Jelar, Timi Zajc ter brata Peter in Domen Prevc. Vir: Instagram, Timi Zajc.

Po skakalni polomiji prvega dne je Zajc na svojem Instagram profilu zapisal, da mora odgovornost za slabe predstave Slovencev prevzeti tudi glavni trener Gorazd Bertoncelj.

Zahteval je celo njegov odstop. Očitno se z Zajcem strinjajo tudi ostali orli, saj so njegovo objavo všečkali tudi Domen Prevc, Pavlovčič in Bartol.

Sledil je preobrat ...

Vodja panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Gorazd Pogorelčnik se je odzval na včerajšnje ostre obsodbe Timija Zajca in na predlog glavnega trenerja danes zjutraj sporočil sklep o izključitvi Zajca iz reprezentance.

Timi Zajc tako ni več član A reprezentance svetovnega prvenstva v poletih v Planici.

Kot so zapisali na Smučarski zvezi Slovenije, je bil sklep sprejet na podlagi podpisane pogodbe s športnikom, pravilnikom o pravicah in dolžnostih tekmovalcev, ter disciplinskim pravilnikom zveze.

Timi Zajc je bil o sklepu obveščen takoj po njegovem sprejetju. Peter Prevc in Žiga Jelar sta danes nameravala zapustiti Kranjsko Goro, a glede na dogajanje obstaja možnost, da bo eden od njiju nastopil na nedeljski ekipni tekmi. 

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dragan krstic (nepreverjen)

Če se bo taksna forma skakalcev nadaljevala bo tudi Bertoncelj letel s trenerskega mesta, pa se Pogorelčnika naj vzame s seboj.

Mediteran (nepreverjen)

Če sta moža ne bosta skakala ne Prevc ne un ta drg Jelar nek skačeta trener i šef

prerok (nepreverjen)

Potrebno je zamenjati vodstvo, ki je nesposobno in ne izključiti skakalca, ki je povedal resnico. Sramota za vodstvo, da pere umazano perilo na tako velikem tekmovanju, so gnoj od gnoja.

Navijac (nepreverjen)

Edini Stajerc v repki in so komaj cakali da ga sikanirajo in odstranijo.
Trener pa je tudi spizdil potem ko je prvo nagnal Tajca in ostsle pustil na cedilo.Sedaj bo pa Zajc za vse kriv in bido vse pometli pid preprogo

JORGE JIMENEZ (nepreverjen)

Hm glede Timija in njegove izključitve bi se dalo mnogo povedati.

Kaco (nepreverjen)

To me spominja na Zahota in Katanca. Posledice pa bodo vidne.

Konj Branko (nepreverjen)

Tovaris Ljubo Jasnic je bil vodja odseka za skoke ze pri Janezu Poldi,a ni ze cas?

Starejše novice