V 1. MNZ Maribor se je minuli konec tedna zgodila prigoda kot iz filma. Na tekmi med mežiškim Akumulatorjem in Lenartom naj bi gostje zamenjali nogometaša dvojčka. Tako je igral nogometaš, ki je imel zaradi kartonov prepoved nastopa.

Tekma v Mežici je posredno odločala tudi o obstanku v ligi. Ekipi je pred tem kolom ločila le točka razlike. A bolj kot samo srečanje v oči bodejo obtožbe Korošcev o domnevni škandalozni potezi Lenartčanov, ki imajo v svojih vrstah dvojčka Brumen.

»Gostje iz Lenarta so v postavi imeli moža z imenom Srečko Brumen, ki je bil na prejšnji tekmi kaznovan in je imel v tem kolu prepoved nastopa. Na njegovo 'srečo' se je v istem kolu že v prvem polčasu poškodoval njegov brat dvojček Matej. Že med tednom smo na takšno potezo gostov sumili, sum pa je postal utemeljen ko je na registracijo poškodovanega brata Mateja v prvi enajsterici začel zgoraj omenjeni Srečko,« so zapisali na spletni strani mežiškega Akumulatorja.

Žaljiv odziv delegata

S konkretnimi obtožbami so že med polčasom tekme soočili delegata Roberta Strmčnika, kateremu so predstavili njihove ugotovitve in domneve. A presenetljivo jih je zavrnil z besedami, ki naravnost šokirajo: »Kdo pa še gleda osebne izkaznice v tej kmečki ligi! Tudi vi ste prav gotovo že kdaj 'galfali igralce',« je po navedbah koroškega četrtoligaša povedal delegat tekme, ki je sicer plačan za to, da skrbi za regularnost tekem.

Dvojčka si niti nista podobna

Pri Akumulatorju opozarjajo, da sta brata Brumen sicer dvojčka, a si nista toliko podobna, da se ju ne bi dalo ločiti. Navrgli so tudi nekaj dejstev.

» 1. Dva naša igralca sta s Srečkom delila garderobo v reprezentanci MNZ. Na igrišču sta ga takoj prepoznala, tudi sam svoje identitete ni zanikal.

   2. Srečko igra pozicijo centralnega branilca, medtem ko Matej igra vlogo ofenzivnega vezista. Včeraj je igralec z registracijo Matej Brumen igral na mestu centralnega branilca.

   3. Tudi gostje so prvi polčas igralca s številko 18 klicali z imenom Srečko, potem, ko pa so opazili naše ugotovitve, so začeli igralca klicati Matej.

   4. Gostje so med tekmo nekaterim našim igralcem priznali to goljufijo, vendar so (jasno) po tekmi vse svoje izjave zanikali.

   5. Sliko smo poslali tudi bivšemu igralcu Lenarta in ga prosili, naj identificira igralce na sliki. Odgovor vidite v spodnji sliki (ime igralca smo zameglili).«

Zahtevali bodo kaznovanje Lenartčanov

Pri Akumulatorju so napovedalo pritožbo na pristojne organe, kjer bodo zahtevalo kaznovanje lenarškega kluba. »Nogomet je vedno bolj tekmovalen in posledično se vsi klubi oprijemajo še tako drastičnih načinov, kako obdržati svoje ekipe v čim višjem nivoju tekmovanja. Glede na razvoj nogometa v zadnjih letih in predvsem angažiranost MNZ Maribor pri promoviranju nižjeligaškega nogometa v Sloveniji (statistika, rezultati v živo, snemanje tekem, itd.) pa je najbolj žalostno to, da na sam nogomet slabo luč z nelegalnimi potezami mečejo klubi sami,« poudarjajo v mežiškem klubu.

Brata Brumen, ki sta se 'zamenjala'. Na levi je Matej, na desni Srečko.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Kazen za delegata in klub pa je?

Starejše novice