FOTO: Bobo
Slovenska reprezentanca bo prvo tekmo pod vodstvom Matjaža Keka odigrala 24. januarja v Španiji proti izbrani vrsti Kitajske, Jan Oblak pa je po sestanku s selektorjem poudaril, da se vrača v reprezentanco.

Slovenska reprezentanca v marcu pričenja s kvalifikacijami za vseevropski UEFA Euro 2020, selektor Matjaž Kek, ki je reprezentanco prevzel po nastopih v Ligi narodov, pa bo že pred tem pričel še drugi selektorski mandat na slovenski klopi. Slovenska izbrana vrsta se bo na prijateljski tekmi, ki bo 24. januarja v španski Marbelli, pomerila s Kitajsko, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije. 

Reprezentanci Slovenije in Kitajske se sicer še nista pomerili, tudi tokrat pa ne bo šlo za tekmo najboljših izbranih vrst.

Tekma ne bo odigrana v uradnem Fifinem terminu, zato bo selektor Kek računal na vse tiste igralce, ki bodo dobili dovoljenje svojih klubov. V poštev bi tako lahko prišli predvsem nogometaši slovenskih prvoligaških klubov. Kitajska bo v Marbelli nastopila z reprezentanco do 25 let. Slovenija se bo na jug Španije odpravila 19. januarja, medtem ko se bo delegacija vrnila 25. januarja.

Oblak: Reprezentanci lahko veliko dam

Obenem so pri nogometni zvezi poskrbeli za potrditev Kekovih besed, da se najboljši slovenski vratar Jan Oblak vrača v izbrano vrsto. Te dni se je Mariborčan v Sloveniji znova sestal z Oblakom, ki je že v pričakovanju marčevskih kvalifikacij.

»Moja prihodnost v reprezentanci ni bila nikoli pod vprašajem,« je po sestanku s selektorjem povedal slovenski vratar, ki verjame, da lahko reprezentanci ponudi še veliko. »Verjamem, da lahko reprezentanci veliko dam ter ji pomagam pri doseganju ciljev.«

Slovenija marca začenja kvalifikacije na gostovanju z Izraelom, sledijo še tekme z Makedonijo, Avstrijo, Latvijo in Poljsko. Vratar madridskega Atletica pravi, da je napovedovanje pred začetkom kvalifikacij zelo nehvaležno. »Skupina na prvi pogled res ne deluje atraktivna, a je poimensko zelo izenačena. Prvi dve mesti lahko osvoji kar nekaj ekip,« dodaja Oblak, ki se s Slovenijo želi uvrstiti na veliko tekmovanje.

To je nazadnje na selektorskem mestu uspelo prav zdajšnjemu selektorju, pod čigar vodstvom bo Škofjeločan zaigral prvič. Kek je namreč reprezentanco vodil med 2007 in 2011, ko je Oblak branil še v mlajših selekcijah.

»Verjamem, da bo Matjaž Kek s svojimi izkušnjami in avtoriteto na igralce prenesel veliko pozitivnih stvari. S tem, ko je prevzel reprezentanco v trenutku, ko rezultati niso bili najboljši, je pokazal vso potrebno samozavest za ponovno vodenje reprezentance,« je za spletno stran NZS sklenil eden najboljših vratarjev na svetu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice