Srečanje v dvorani Lukna so na začetku tekme z dvema zaporednima točkama bolje začele Estonke, a so Slovenska dekleta na začetni udarec Grudine, ob dobri igri Planinščeve in Ščuke ob mreži, nanizala kar sedem zaporednih točk.

Slovenkam je med igro nekoliko padla zbranost, po nekaj neizkoriščenih napadih pa so se tekmice približale na 11:9 in 12:10. Z dobro igro Janežičeve in Sobočanove v obrambi ter Zatkovičeve, Ščuke in Planinščeve v bloku in napadih so zvišale rezultat na 20:12 in si zagotovile prepričljivo zmago s 25:18.

Leja Janežič, reprezentantka Slovenije, pa je povedala: »Zdi se mi, da že od vsega začetka zelo dobro treniramo. Čeprav sem v reprezentanci novinka, se mi zdi, da smo se zelo dobro ujele, dale smo vse od sebe in mislim, da je bilo to, kar smo pokazale, super.«

V drugem nizu so na začetku igro prevzele gostje in si zagotovile vodstvo 4:2, Slovenke so prek Zatkovičeve in Planinščeve poravnale na 5. točki in povedle s 7:6. A Estonke tokrat niso popuščale in so ves čas držale priključek ter na račun slabega sprejema naše vrste tudi prešle v ospredje (13:10). Napaka gostij in dva asa Sobočanove so naše vrnili v igro, a je sledil še en preobrat. Tudi tokrat so gostiteljice izničile razliko, a so v končnico z vodstvom 21:20 vseeno vstopile nasprotnice. V igro je na mesto korektorice vstopila še tretja novinka v slovenskem dresu, Nika Markovič. Nov as Sobočanove je Slovenke popeljal do 22:21, napaka tekmic in blok Ščuke pa sta našim prinesla zaključno žogo pri 24:22. Po še eni napaki estonske vrste je šla zmaga s 25:22 v roke domačim.

Saša Planinšec, prav tako reprezentantka Slovenije, je ob tem dodala: »Mislim, da še nismo pokazale vsega, kar znamo. Na trenutke smo se že nekako  ujele in pokazale, kaj je v bistvu lahko naš nivo. Vseeno imamo še kar nekaj nihanj v igri, ki jih bomo skušale odpraviti. Morda je na igro vplivalo tudi to, da smo imeli v ekipi kar nekaj novink in je bilo prisotne nekaj nervoze, a smo se na koncu le sestavile in zaključke nizov pripeljale do konca, kar je v bistvu najpomembnejše, torej, da iztržimo najboljši rezultat.«

Za odličen začetek Slovenk in vodstvo s 6:2 v tretjem nizu sta bili najbolj zaslužni Morijeva z začetnimi udarci in Planinščeva z bloki. Nepopustljive Estonke so z zelo dobro igro v obrambi zaustavljale slovenske napade, v protinapadih sta se izkazali Ingrid Kiisk in Kristel Moor, prednost Slovenk se je stopila na vsega točko (12:11). Slovenska dekleta so se v nadaljevanju zbrala, Chiappini se je tudi odločil za menjavo podajalke in v igro poslal Evo Pogačar, še četrte novinke v slovenskem dresu. Po asu Planinščeve za vodstvo z 19:14 je že kazalo, da bodo gostiteljice brez težav prišle do zmage, a so Estonke še zadnjič zapretile (21:19). V izenačeni končnici, ki so jo zaznamovale napake na obeh straneh, so se po varanju Žane Zdovc Sporer zmage s 25:23 veselila naša dekleta.

Slovenke v Grčijo novim zmagam naproti

Slovenske odbojkarice bodo že v torek odpotovale v Grčijo, kjer bodo v sredo, 29. maja, odigrale že drugi obračun evropske lige. Z Grkinjami se bodo pomerile v Korintu, in sicer ob 15.30 uri po slovenskem času.

Alessandro Chiappini, selektor Slovenije, je dejal: »Igralkam sem povedal, da moramo igrati pametno, saj se vsi zavedamo, da trenutno še nismo v takem stanju, kot bi želeli. Nismo imeli veliko časa za delo, vsa dekleta tudi niso dovolj telesno pripravljena in to se je na trenutke med tekmo tudi videlo. Tudi zato smo imeli nekaj težav. A na koncu smo naredili, kar smo želeli. Zmagali smo, zmagali s 3:0 in čeprav smo imeli težave, smo tekmo še vedno uspeli spraviti v pravo smer in osvojili tri točke.«

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Košarkarica (nepreverjen)

Bravo!!

Navijac (nepreverjen)

Cestitke in srecno se naprej

Starejše novice